Afbeelding
Foto:

Grote hobby en kaartenbeurs

Zieuwent - Op zondag 8 maart 2015 wordt er een grote hobby- en kaartenbeurs gehouden in de zalen van Het Parochiehuis Dorpstraat 34 7136LM te Zieuwent.

In de mooie sfeervolle zaal zullen 45 hobbyisten uit de Achterhoek, u hun hobby tentoon stellen en demonstreren.

In de grote zaal allerlei hobby's zoals:
Sieraden, warmtezakken, grols breiwerk, groendecoratie, glasetsen poppenkleertjes, houtenspeelgoed, decoratie voor binnen en buiten, zeepjes, speksteenbeelden en vele anderen

In de tweede zaal alles op het gebied van kaarten maken, kaarten in alle soorten, maten en voor elke gelegenheid.

Ook kunt u deelnemen aan een Workshop glas etsen, tijdens deze workshop kunt u een windlicht voorzien van een permanente afbeelding.

Kom dan op zondag 8 maart naar de hobbybeurs voor hobby ideeën, leuke cadeautjes, materiaal of gewoon voor de gezelligheid.

De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur.
De entree bedraagt € 2,50 kinderen tot 12 jaar gratis.


www.hobbybeurs.com
Facebook.com/hobbybeurs.com


Succes voor Kwoon Dat Mor op NK

Ruurlo - Door kemposchool Kwoon Dat Mor is zondag 1 maart met 24 leden succesvol deelgenomen aan het NK Kempo Fighting in Arnhem. Op dit NK werden er wedstrijden gehouden in het tweegevecht op basis van semi-contact en het full-contact.

In totaal werd er door 160 deelnemers gestreden om een podiumplaats. Kwoon Dat Mor Maar won maar liefst veertien bekers/medailles: zesmaal goud, viermaal zilver en viermaal brons. Meike Engelman en Bram Hilverink uit Ruurlo werden nationaal kampioen in de discipline semicontact. Stijn Lijnsvelt uit Ruurlo behaalde in deze discipline zilver. De Ruurlose leraar Gijs Lijnsvelt was trots op zijn leerlingen en kijkt tevreden terug op dit NK. Meer informatie over het Shaolin Kempo (een soort Chinees karate) en de trainingen bij Kwoon Dat Mor kunt u vinden op de website www.shaolinkempo-kwoondatmor.nl.


70's, 80's & 90's Party

Veldhoek - Zaterdagavond 7 maart a.s. zal DJ Eddie de Gier met zijn authentieke disco, Top 40 en rocknummers een 70's, 80's & 90's party organiseren bij Eetcafé De Veldhoek.

Voor het echte Goud van Oud werk staat DJ Eddie de Gier garant. Hij zit al meer dan 40 jaar in het vak en is ook zelf afkomstig uit de gouwe ouwe tijd.
Hij draait nog steeds met vinyl, een lust om te zien. Hij weet uit ervaring hoe sfeer en invulling opgebouwd moeten worden. Dus zin in een avondje lekker rocken en swingen? Iedereen is welkom! Het feest begint om 21.00 uur. Entree is vrij.


Sccsschl 3.0 Wolfersveen Veilig naar school dankzij Univé

Wolfersveen - Vrijdag 27 februari was een feestelijke dag bij Sccsschl3.0 in het Zelhemse Wolfersveen. Na vele zaterdagen zwoegen door ouders en buurmannen en dankzij een donatie van Univé Oost, werd het bospad geopend waarover de leerlingen nu veilig over de Wolfersveenweg naar school kunnen fietsen.

Het was een doorn in het oog van zowel ouders, leerkrachten en ook de leerlingen van Sccsschl3.0 uit Wolfersveen: na het samengaan van vier dorpsschooltjes uit de omgeving, moesten vele kinderen nu over een smalle maar drukke weg naar school.
Aangezien er ook veel groot landbouwverkeer over dezelfde weg rijdt, was er geregeld sprake van een gevaarlijke situatie.

Het idee werd geopperd om een bospad naast de bestaande weg aan te leggen.
Er werd een aanvraag ingediend bij Univé Oost in het kader van het Univé Oost Fonds. Dit Fonds ondersteunt lokale projecten en goede doelen. Univé was zeer onder de indruk van het initiatief en wilde dit project graag ondersteunen met een donatie van 2500 euro.

Na de feestelijke opening was er nog gelegenheid om even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Sccsschl3.0 wil graag iedereen bedanken die dit bijzondere project mede mogelijk heeft gemaakt: Univé Oost, de ouderraad en alle harde werkers die menig vrij uurtje voor het bospad in de weer zijn geweest!


De heer Barink en zijn kleinzoon Gijs, leerling van Sccsschl3.0, hebben de eer het bospad te openen.