De succesvolle groepen van RGV Ruurlo.
De succesvolle groepen van RGV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Overvol programma voor gymnastiekvereniging Ruurlo met veel medailles

Ruurlo – Gymnastiekvereniging Ruurlo mocht afgelopen weekeinde op drie plaatsen aantreden voor verschillende wedstrijden. In Winterswijk turnden vier jongens van de Turnen Heren Selectie hun tweede districtswedstrijd keuze oefenstof. De Turnen Dames Selectie mochten naar Doetinchem waar de tweede plaatsingswedstrijd vijfde divisie op het programma stond en de grote Trampoline Selectie had ook hun tweede plaatsingswedstrijd, maar dan in Ermelo.

Floris Labohm (Jeugd - Niveau 9), Bram Smalen, Tom van Duren (Junior 2 - Niveau 9) en Johannes Koopmans (Senior - Niveau 7) draaide een goede wedstrijd. Floris Labohm en Tom van Duren hebben echter helaas geen ticket bemachtigd voor de volgende ronde, Tom is wel eerste reserve. Bram Smalen behaalde met een zesde plaats wel een ticket voor de finale. Johannes Koopmans behaalde door een zeer sterke wedstrijd de eerste plaats met een grote voorsprong op de nummer twee. Hierdoor heeft ook Johannes zich geplaatst voor de Duo- Districtsfinale van District Noord en Oost op 18 april in Stadskanaal. In Doetinchem stonden veertien meiden van de vijfde Divisie Turnen Dames op de wedstrijdvloer en hier werden acht medailles binnengesleept. Merit Groot Jebbink werd eerste en Ilse Bosvelt werd derde in het Jeugd 1 - D2 niveau. Ook eerste en derde werden Emma Veenboer en Jullia Stegeman (Pupil 1 - D2) en Neele Ketting en Sanne Boekelder (Pupil 2 - D2). Elisa Labohm werd in datzelfde niveau, maar in een andere wedstrijd tweede en Marjolein van Haaften (Junior - F) kreeg het goud omgehangen. Van de veertien sporters zijn er op dit moment elf geplaatst voor de finale en dit kunnen er nog meer worden.

De spring(st)ers van RGV zijn goed op weg om aardig wat tickets voor het NK in Ahoy in Rotterdam binnen te slepen. Individueel was er goud voor Tara Buitenhuis (D- niveau) en Pien Meulenveld (C- niveau). Sterre Leussink (D- niveau), Harres Pondes en Lisanne Klein Brinke (C-niveau) behaalde en zilveren medaille en Linn Anne te Veldhuis werd in het E- niveau derde. Verder was er ook een synchroon wedstrijd en hier behaalde drie teams een gouden medaille: Liz Mombarg en Anne de Vrught (D- niveau), Yoni Wolters en Pien Meulenveld en Marieke Winters en Yasmin Fisser (C- niveau). Zilver was er voor Tara Buitenhuis en Anne Ooijman (D- niveau) en Linn te Veldhuis en Mady Brundel (E- niveau) en Lianne Wolters en Lisanne Klein Brinke (C- niveau) werden derde.