De tropische lay-out van de Pabrik Gula Jairuba baan.
De tropische lay-out van de Pabrik Gula Jairuba baan. Foto: Jan Hendriksen

Diger Rossel behaalt eerst prijs tijdens

internationaal modelspoorevenement

Barchem - Diger Rossel uit Barchem behaalde vorige week tijdens het internationale modelspoorweekeinde OntraXS in het spoorwegmuseum in Utrecht een eerste en een tweede plaats met zijn nieuwe modelspoorbaan Pabrik Gula Jairuba.

Ruim achtduizend bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen dit jaar naar OntraXS onder het motto: 'Klein ontmoet groot'. OntraXS wordt ook wel de Champions League in de modelspoorwereld genoemd.

Tijdens dit evenement kan er door het publiek gekozen worden voor de beste en mooiste modelbaan. De modelbanen zijn vooraf geselecteerd door de organisatie en kwamen dit jaar uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italiƫ.

Deze editie van OntraXS behaalde Diger Rossel de eerste prijs in de categorie OntraXS Kids Award en een tweede prijs in de categorie OntraXs Award met zijn nieuwe modelbaan Pabrik Gula Jairuba.

Deze tropische lay-out schetst het beeld van een suikerriet plantage op Java Indonesiƫ en het transport van het suikerriet van het veld naar de suikerfabriek in een bijbehorend tropisch landschap met palmbomen. De modelbaan is gebouwd in een schaal van 1:87.