Dirigent Timmy van Lingen zong ook aan aantal gevoelige solonummers.
Dirigent Timmy van Lingen zong ook aan aantal gevoelige solonummers. Foto: Jan Hendriksen

Geheel eigen optreden Schouder aan Schouder zeer geslaagd

Ruurlo - Ze bestaan volgende maand precies drie jaar. Talloze optredens verzorgde het koor al in de afgelopen jaren. Vaak met medewerking van diverse andere (gezelligheid)koren. De tijd was nu echter rijp om een geheel eigen optreden te verzorgen zo vond men. En daarin slaagde het Ruurlose (gezelligheid)koor Schouder aan Schouder zondagmiddag 15 maart in zaal De Keizerskroon meer dan volop. Het koor is onder leiding van dirigent Timmy van Lingen uit Vorden in de afgelopen periode duidelijk gegroeid. Het programma en repertoire was tevens afwisselend.

Het inmiddels 46 leden tellende koor opende het concert in de -naar de mening van het koor- goed gevulde zaal met het nummer 'Loat de zun oew hart' gevolgd door 'Country Roads' en 'Lions sleeps tonight'. Samen met de dirigent werd voor de pauze ook het nummer 'Bed of Roses' gezongen. Het koor besloot voor de pauze het optreden met de nummers 'Kijk om hoog' van Nick en Simon en 'Stil in mij' van Van Dik Hout. Er was ook nadrukkelijk een rol weggelegd voor Timmy van Lingen zelf. Ondanks een griepaanval was hij goed van stem tijdens de solonummers die hij zong. Voor de pauze was dat onder meer 'Het Dorp' van Wim Sonneveld. Na de pauze soleerde Van Lingen in het eerste nummer 'Angel' samen met de Ruurlose soliste Claudie de Graaf. Tijdens de twee zeer gevoelige luisterliedjes 'Mag ik dan bij jou zijn' van Claudia de Breij en 'Toen ik je zag' van Antonie Kamerling was het muisstil in de zaal. Lang niet iedereen hield het droog tijdens deze twee schitterende en indringende luisterliedjes. Menig traantje werd er weggepinkt. Met onder meer 'Ik meen het' van Edwin Edwin Evers en het bekende 'Siera Madre' zorgde Schouder aan Schouder voor prachtige uitsmijters.

Familie

Schouder aan Schouder kan nog wel enkele mannenstemmen gebruiken. Van de 46 leden zijn er 23 vrouw. "Met enkele mannenstemmen erbij is de verhouding beter", zo liet pr- vrouw Betty Thoma weten. Het koor repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in gemeentecentrum De Sprankel. Thoma: "Men kan vrijblijvend dan binnen komen lopen om eens kennis te maken. We zijn een grote familie." In de komende maanden is Schouder aan Schouder nog diverse malen te horen in Ruurlo. Zo werkt het koor mee aan onder meer de manifestatie Heerlijk Ruurlo, de Smartlappenavond tijdens de Reurlse Pompdagen en is men 'gecontracteerd' voor het )festival Reurpop.