Brainpower.
Brainpower.

Brainpower met reggae-act op Reurpop

Hij is wellicht de allerbekendste en meest invloedrijke rapper van Nederland. De Amsterdamse MC Brainpower zal op zaterdag 6 juni tijdens Reurpop te aanschouwen zijn op het reaggepodium van de stappasweide. Brainpower zal reggaeversies van zijn bekendste nummers ten gehore brengen, begeleid door niemand minder dan Black Star Sound.

Ze stonden vorig jaar nog op een aantal reggaefestivals, zoals A Decade of Reggae Music in de Melkweg te Amsterdam en het Reggae Geel Festival in België en dit jaar dus op Reurpop. En wat is daarvoor een betere plek dan op de Stappasweide? Deze 'area' op het Reurpopterrein was vorig jaar al een doorslaand succes, wat de organisatie heeft doen besluiten ook dit jaar het publiek weer te trakteren op heerlijke reggae-optredens.
Brainpower staat al meer dan 10 jaar aan de top in de Nederlandse hip hop. Hij is de enige Nederlandse MC die meer dan 200.000 platen, CD's en DVD's wist te verkopen. In 2010 deed Brainpower een reggaeproject dat resulteerde in het album 'Dub & Dwars'. De CD bevat reggaeversies van een aantal van Brainpower's meest bekende nummers, waaronder 'Non Stop' en 'Boks Ouwe'. Op Reurpop zal Brainpower met zijn Dub & Dwars reggae-set een aantal van zijn bekendste hits in een reggae-jasje laten horen.
Op de Stappasweide zullen ook Rapha Pico & The Roots Rockers band optreden met twee langere reggae-sets. Wij kunnen nu alvast verklappen dat je geen van beide sets wilt missen! Kom dan ook zaterdag 6 juni een kijkje nemen op de Reurpop Stappasweide.


Audio Adam met nieuw

album op Reurpop

Maandag 9 maart waren ze nog te gast bij DWDD om hun nieuwe album te promoten. Audio Adam; niet één persoon maar een vierkoppige band. Vier gewone, benaderbare jongemannen die niets liever doen dan muziek maken. En met succes! Management en boekingen hebben ze inmiddels uitbesteed, om maar zoveel mogelijk op te kunnen treden. Tot hun genoegen heeft hun manager ze voor zaterdag 6 juni ingepland op Reurpop!

De band Audio Adam deed al voorprogramma's voor o.a. Counting Crows, Go Back To The Zoo en Ilse DeLange. Ook stonden de mannen al eens op Eurosonic Noorderslag en eindigde hun City Of Sins-toer in een uitpuilend Paradiso. Daarnaast traden ze meermaals op in De Wereld Draait Door en werden ze door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Sterker nog, alle singles van hun debuutalbum 'This Is Our Home' werden door de popzender omarmd.
Doel bereikt, denk je dan. Maar Audio Adam heeft de lat inmiddels weer hoger gelegd. In studio The Church, een heuse kerk, is ambitieus en gedreven gewerkt aan het tweede album. De visie van producer Reyn Ouwehand was vooraf duidelijk: 'er komen geen zesjes op'. Als het niet steengoed was, haalde het de selectie niet.
Vorige week verscheen dan eindelijk hun lang verwachte tweede album 'Moving Down The Grey Line'. Maandagavond 9 maart lieten de heren van Audio Adam de eerste single van het album , genaamd 'If It Takes You Home', horen in De Wereld Draait Door.


Premium en Loco Loco

Discoshow

Er zijn al de nodige artiesten bekendgemaakt voor de zaterdagavond. Voor de vrijdagavond, waarvan we momenteel zo'n 80 nachtjes slapen zijn verwijderd, heb je het grootste gedeelte van de line-up nog van ons tegoed. Met groot genoegen kondigen wij dan ook de coverband Premium en de Loco Loco Discoshow aan voor de Reurpopvrijdag 5 juni.

De Achterhoekse coverband Premium bestaat al sinds 2001 en heeft door de jaren heen niet alleen in de regio successen geboekt. Het gaat de band voor de wind, met optredens in alle hoeken en gaten van Nederland. Toch zijn de mannen verheugd – tussen alle festivals, kermissen en kroegen door – op Reurpop te mogen staan; weer een écht Achterhoeks festival.

Ook de Loco Loco Discoshow zal die avond de revue passeren. Ook zij zijn al zo'n 15 jaar actief, en een inmiddels verworden tot een begrip op Nederlandse en Vlaamse festivals. Op festivals als de Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands, Paaspop en Concert at Sea brachten zij het publiek in een feestelijke extase. De knotsgekke dj's van de Loco Loco Discoshow gaan verder waar anderen stoppen. Dit doen ze door het publiek te betrekken bij spelletjes, waaronder de inmiddels beroemde 'Sambaballen wedstrijd' en de 'Vlaggenzwaai competitie'. Het publiek kan hiermee ouderwetse sportprijzen winnen of een handgeslagen gouden Loco Loco medaille.

Zoals gezegd; nog zo'n 80 nachtjes slapen en we mogen weer met onze voetjes van de vloer tijdens Reurpopweekend.


Audio Adam.