In een donkere sporthal 't Rikkenhage werd Black Light volleybal gespeeld.
In een donkere sporthal 't Rikkenhage werd Black Light volleybal gespeeld. Foto: Jan Hendriksen

Volleybalvereniging Tornax viert 45-jarig bestaan met diverse activiteiten

Ruurlo - Volleybalvereniging Tornax vierde zaterdag 28 maart haar 45-jarig bestaan. De vereniging, opgericht op 24 maart 1970, vierde dit jubileum met haar leden. De jongste leden van Tornax beleefden een leuke middag bij speelparadijs Megapret in Lievelde. In de binnen- en buitenspeeltuin vloog voor hen de tijd voorbij. De jongste leden sloten de middag af met patatjes en ijs.

Voor de oudere jeugd was er een ander programma, namelijk: Black Light volleybal in sporthal 't Rikkenhage. In een donkere sporthal, gevuld met speciale verlichting, werd Black Light volleybal gespeeld. Het fenomeen Black Light volleybal is het afgelopen jaar sterk in opkomst. Op deze trend besloot Tornax in te springen. Door de inzet van fluorescerende lijnen, ballen, netten en kleding kon het volleybal spel in het donker gespeeld worden. Bijzonder om te zien. De kinderen vermaakten zich zichtbaar. Ook voor hen werd de middag afgesloten met wat lekkers. In de avond werd het feest voor de oudste jeugd en de senioren vervolgd bij café-restaurant De Tapperij. Aan het begin van de avond werden de leden Johan Goes en Bertie Boers gehuldigd met hun 25-jarig lidmaatschap van Tornax en daarna was het tijd voor de Hollandse avond.

Voorzitter Ineke Nijen Es kijkt terug op een geslaagde dag: "Er was plezier, volleybal, gezelligheid en een gevarieerd programma voor al onze leden jong en oud. Tornax is een vereniging met een kleine tweehonderd leden waarvan ongeveer de helft mini- of jeugdlid is. De miniafdeling is de afgelopen jaren sterk gegroeid omdat door de introductie van CMV volleybal (circulatie mini volleybal) al vanaf vijf- en zesjarige leeftijd gespeeld kan worden. Ook ben ik trots op het feit dat wij als één van de weinige verenigingen in de omgeving nog een eigen jongensteam in de competitie kunnen laten spelen en vele jeugdleden mogen deelnemen aan de regiotrainingen.
Ook is onze recreantenafdeling nog steeds groeiende. Als we de komende jaren ook nog een groei in ons scheidsrechters- en trainerskorps kunnen realiseren, dan gaan we met vertrouwen de komende vijf jaar in. Op naar ons vijftigjarig jubileum."