VV Ruurlo was zondag veel dreigender dan Sportclub Lochem.
VV Ruurlo was zondag veel dreigender dan Sportclub Lochem. Foto: Jan Hendriksen

Geelzwarten pakken verdiend de volle winst tegen Sportclub Lochem

Ruurlo - Voor VV Ruurlo en Sportclub Lochem stond er zondag 29 maart een belangrijk duel op het programma. Winst voor Lochem zou betekenen dat men nog steeds kans maakt op de titel van 4C. Bij verlies kan Lochem zijn pijlen richten op de nacompetitie. De nacompetitie die Ruurlo wil ontlopen omdat het dan voor Ruurlo om promotiedegradatie gaat. Bij winst van de geelzwarten zou dit scenario in ieder voor even in de ijskast worden gezet. En het lukte: Ruurlo won met 2-0.

Ruurlo liet er dan ook geen gras over groeien en wist van meet af aan met veel strijd Lochem het spelen onmogelijk te maken. De gevaarlijkste Lochemse speler Rico Lammerdink werd volledig uit de wedstrijd gespeeld. In deze fase pakte nog wel een Lochemse speler een gele kaart. Ruben van der Worp kreeg geel voor te hard doorgaan op Ted Boeijink.

Keeper Ton te Veldhuis, bij afwezigheid van Roy Brekveld, eerste doelman, had weinig moeite om de goal schoon te houden. Ruurlo daarentegen was wel gevaarlijk. Bas Engelberts werd nog teruggefloten voor buitenspel maar even kwam hij oog in oog met doelman Kuiper. Laatstgenoemde wist zijn inzet te keren waarna Wouter Schouten de 1-0 binnentikte ware het niet dat de goal voor buitenspel werd afgekeurd.
Met een 0-0 stand floot de uitstekend leidende scheidsrechter Willems voor het rustsignaal. Na rust, na een uur spelen, kon Kuiper een diepe bal niet goed wegwerken en ook de inglijdende verdediger Dissel kon niet voorkomen dat Bas Engelberts de 1-0 op het scorebord zette. Het centrale duo Mark te Winkel en Niek Sprukkelhorst gaf weinig tot niks weg. Er werden nog twee kaarten getrokken door scheidsrechter Willems. Eerst kreeg doelpuntenmaker Bas Engelberts terecht de gele kaart. Hij kwam te laat en raakte zijn tegenspeler vol op het scheenbeen. Ook Lochemer Dissel kreeg de gele kaart. Nu was Ooyman het slachtoffer. Wout Meutstege kwam de moe gestreden en licht geblesseerde Ooyman aflossen. Ruurlo ging op jacht naar meer en kreeg loon naar werken.

Tien minuten voor tijd veroverde de excellerende linksback Sander Krabben de bal op eigen helft en wist achter zijn eigen pass aan te gaan. Met een prima breedtebal wist hij Janssen te bereiken die vanaf twintig meter prachtig uithaalde en de bal in de rechter bovenhoek zag verdwijnen. Bas Engelberts werd vervangen door Sander de Gier. Ruurlo speelde de wedstrijd uit en de overwinning was meer dan verdiend.

Paasmaandag (6 april) staat het inhaalduel tegen Zelhem op het programma. Het duel op sportpark 't Rikkelder begint om 14.00 uur.