Yasmin Fisser en Marieke Winters (1) en Michelle van der Horst en Esmée Wolters (2).
Yasmin Fisser en Marieke Winters (1) en Michelle van der Horst en Esmée Wolters (2). Foto: Jan Hendriksen

Veel medailles en NK tickets voor RGV Ruurlo trampoline springsters

Ruurlo - Voor de trampolinespringers van gymnastiekvereniging RGV Ruurlo stonden zaterdag 28 maart in Apeldoorn alweer de derde en laatste plaatsingswedstrijd op het programma. Hier konden de sporters voor de dagwinst springen maar ook was het voor de spring(st)ers nog mogelijk om tickets voor het NK in Ahoy te verdienen.

Voor synchroon spring(st)ers werden er maar liefst acht medailles bij elkaar gesprongen. Binnen het C- niveau stond RGV zowel bij de junioren als bij de senioren goed vertegenwoordigd op het podium. Marieke Winters en Yasmin Fisser mochten bij de junioren een gouden medaille in ontvangst nemen en Michelle van der Horst en Esmée Wolters werden deze wedstrijd tweede. Bij de Senioren behaalde Lianne Wolters en Lisanne Klein Brinke het goud en Yoni Wolters en Pien Meulenveld zilver.

Ook in het D- niveau stond RGV Ruurlo op het podium. Tara Buitenhuis en Anne Ooijman kregen bij de pupillen meisjes de zilveren medaille omgehangen en bij de jeugd meisjes werden Merle Stegers en Milou Stegers derde. Ook werd er binnen het D- niveau nog een gouden medaille binnengesleept,want die was voor het juniorteam Anne de Vrught en Liz Mombarg. In het E-Niveau was er ook nog een medaille namelijk voor Linn te Veldhuis en Mady Brundel, zij behaalden zilver.

Individueel
Individueel behaalde RGV Ruurlo negen medailles. Op C- niveau was er brons voor Jady Buffart (pupillen meisjes) en Harris Pondes behaalde het zilver in het pupillen niveau voor jongens. Bij de senior dames behaalde Pien Meulenveld een gouden medaille en stond Lisanne Klein Brinke met een bronzen medaille op de derde podiumplaats.

Op D- niveau behaalde Tara Buitenhuis (pupillen) een zilveren medaille en Wout Krannenborg (jeugd) mocht het goud in ontvangst nemen. Sterre Leussink en Liz Mombarg werden in de leeftijdsklassen junior nummer één en twee. Op E- niveau was er één medaille: namelijk voor Linn te Veldhuis (1nstap), zij werd derde.

Tickets voor NK
Er zijn ook veel tickets (negentien) binnen gesleept voor het NK in Rotterdam. Synchroon: C-: Marieke Winters en Yasmin Fisser, Michelle van der Horst en Esmée Wolters, Juliet Nieuwenhuis en Lotte de Vrught, Lianne Wolters en Lisanne Klein Brinke en Pien Meulenveld en Yoni Wolters. D-: Merle Stegers en Milou Stegers en Anne de Vrught en Liz Mombarg. E-: Linn te Veldhuis en Mady Brundel Individueel: C-: Pien Meulenveld, Lisanne Klein Brinke, Lianne Wolters en Yasmin Fisser. D-: Tara Buitenhuis, Wout Krabbenborg, Sterre Leussink en Liz Mombarg. E-:: Linn te Veldhuis.

Grote afvaardiging naar het NK in Ahoy Rotterdam