Drie koren dragen bij aan uitvoering Matthäus in de 'kathedraal van de Achterhoek'

Paaspop begint weer met Mattäus Passion

Zieuwent - Op Goede Vrijdag 3 april zal in de prachtige St. Werenfriduskerk te Zieuwent de Matthäus-Passion van J.S. Bach voor de vierde achtereenvolgende keer worden uitgevoerd.

Twee orkesten uit Concerto Barocco, gespecialiseerd in muziek uit de 17e en 18e eeuw, spelen op authentieke of kopieën van authentieke instrumenten de muziek van Bach. Drie koren dragen bij aan de uitvoering van de Matthäus in de 'kathedraal van de Achterhoek': Het Vocaal Ensemble 'Ex Arte', het projectkoor 'Concentus Cantzione' en 'het kinderkoor' van de basisschool St Jozef uit Zieuwent.

Wederom is er een internationaal gerenommeerde solistencast van hoog niveau gecontracteerd. Vincent Lesage - evangelist, Rick Zwart - Christus, Hilde Coppé – sopraan, Barnabàs Hegyi –altus, Michael Berner-tenor en Michiel Meijer - bas. De muzikale leiding is in handen van dirigent Emile Engel. De jaarlijkse uitvoering in de St. Werenfridus neemt iedere aanwezige, zowel luisteraar als uitvoerende, mee in het passieverhaal. Daarbij gaan muzikale expressie en tekstbeleving hand in hand, ondersteund door twee grote schermen waarop u tot in detail de uitvoering kunt volgen. Ook de belichting van de kerk is zodanig ingericht dat het ondersteunend is aan het concert.

Het is boeiend om iedere uitvoering opnieuw andere details en dramatische accenten te ervaren. In de voorbijgaande jaren is deze uitvoering van de Matthaüs Passion uitgegroeid tot een traditie, die zich qua belangstelling niet meer beperkt tot de regio, maar inmiddels bezoekers trekt uit het hele land. Het popgedeelte van het Paaspopfestival is op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 april.


www.paaspop-zieuwent.nl