Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Een wandeling door het middeleeuwse centrum van het stadje is de moeite waard

VVV Bredevoort Boekenstad

Bredevoort - Het voorjaar staat weer voor de deur en de tijd breekt aan om even lekker op de fiets een flink aantal kilometers af te leggen en mooie plekjes te ontdekken in de prachtige omgeving van Bredevoort. VVV Bredevoort Boekenstad kan u een groot aantal routes aanbevelen.

Ook een wandeling door het middeleeuwse centrum of langs romantische paden rondom het stadje is de moeite waard. U kunt dit op eigen houtje ondernemen, maar een wandeling met een van onze stadsgidsen door de historische, middeleeuwse kern van Bredevoort is zeker de moeite waard.

U hoort feiten en verhalen over de geschiedenis van het stadje, die niet altijd even vlekkeloos is verlopen en meerdere keren met een catastrofe eindigde. Hierover vertelt u Prins Maurits van Nassau op een geheel eigen manier.

Romantiek
Maar ook de romantiek vindt u in Bredevoort met Hendrickje Stoffels die naar Amsterdam vertrok om samen met de beroemde schilder Rembrandt van Rhijn door het leven te gaan.
Zij neemt u onder andere mee terug in de tijd naar een van de laatste heksenprocessen die in ons land plaatsvonden.
De meer recente historische wetenswaardigheden hoort en ziet u als u met een van onze andere stadsgidsen door het stadje wandelt.

Fraai gerestaureerd
U wordt gewezen op details waar u normaal niet naar kijkt en "gewoon" aan voorbij loopt en waar vaak een interessant stukje geschiedenis achter steekt. Zo kijkt u mee door de ogen van de gids en krijgt u een heel andere indruk van het stadje dat er nu zo vredig en fraai gerestaureerd bijligt.

Rondleidingen
U zult vast meer willen weten over deze rondleidingen door Bredevoort.

Stadsgidsen door het historische centrum

Vanaf april is het weer mogelijk om op dinsdag, woensdag en donderdag telkens om 14.00 uur met een gids door het stadje te wandelen.
Dinsdags met een historische stadsgids, woensdags met Hendrickje Stoffels en donderdags met Prins Maurits.

Kosten
De kosten bedragen per persoon € 3,50 voor de historische stadsgids en € 4,00 voor een rondleiding met Hendrickje Stoffels of Prins Maurits.

Reserveren
Reservering gewenst. Voor groepen zijn andere tijden op afspraak mogelijk. VVV Bredevoort Boekenstad, Markt 8 Bredevoort.


Tel: 0543-452380
www.vvvbredevoort.nl
vvvbredevoort@gmail.com