Honderd(en) ‘kevers’ zijn er komende weekeinde te verwachten bij De Grasplas.
Honderd(en) ‘kevers’ zijn er komende weekeinde te verwachten bij De Grasplas.

Keverweekend: concours, onderdelenmarkt, behendigheidsspelen

Vorden - Keverclub Nederland Regio Overijssel organiseert 10, 11 en 12 april voor de 26e keer haar Keverweekend in de Achterhoek. Keverbezitters uit de Achterhoek zijn namelijk al jarenlang aangesloten bij de Regio Overijssel. Uitvalsbasis voor tientallen 'kevers' komend weekeinde is voor het derde achtereenvolgend jaar camping De Grasplas aan de Ruurloseweg 46 in Vorden.

Naast het concours op zondag van 14.00 tot 16.00 uur en een onderdelenmarkt, vinden er zaterdag en zondag diverse behendigheidsspellen plaats en zijn er voor de kinderen ook een paar leuke activiteiten bedacht. Ook is er een grote vijver op het terrein waar gevist of gezwommen kan worden en 's avonds is heerlijk toeven bij het kampvuur.

Kever Club Nederland (KCN) is geografisch opgedeeld in elf regio's met minimaal eenmaal per jaar een regio-evenement voor de leden in die regio. "Uiteraard zijn leden uit andere regio's ook van harte welkom, alsmede liefhebbers of belangstellenden die nog niet lid zijn. Een regio-evenement zorgt ervoor dat nog niet-leden in contact komen met KCN, dat haar leden van binnen en buiten de regio elkaar treffen, dat zij ervaringen uitwisselen en vooral een gezellige dag of weekend hebben", zo verklaart regioleider Jeffrey Berendsen uit Ruurlo van Regio Overijssel.

Ook publiek is van harte welkom komend weekeinde bij camping De Grasplas van de familie Graaskamp. Naast de regioweekeinden organiseert KCN ieder jaar voor haar 5000 leden een Internationaal Kever Weekend in Wanroij.

Liefhebbers van alle typen luchtgekoelde Volkswagens en afgeleiden daarvan zijn verenigd binnen KCN en daarmee vormt KCN de grootste typegebonden autoclub binnen Europa.

Volkswagen Beetle
De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen en in het algemeen een van de bekendste auto's ooit. Tot 1967 werd hij Typ 1, 1200, 1300 genoemd (naar de motorinhoud in cc), maar in de volksmond werd hij, vanwege de vorm, kever genoemd, waarna de Duitse fabrikant die naam zelf ook ging gebruiken. Waarschijnlijk was de New York Times de eerste die de Volkswagen een Kever (Engels: Beetle) noemde.
Van de Volkswagen Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd van 1937 tot 2003 en is daarmee de langst en de meeste geproduceerde wagen op eenzelfde platform.

Leden, liefhebbers en publiek zijn van harte welkom

In 1998 startte het Volkswagen concern met het bouwen van de New Beetle, een retro uitvoering van de originele Kever. De cabrioletversie hiervan verscheen in 2003. Hoewel de New Beetle geïnspireerd is op de Kever, is deze technisch gebaseerd op de Volkswagen Golf. In 2011 werd een nieuwe New Beetle gepresenteerd.

Gratis entree
Dus kom op 10, 11 en 12 april naar het Keverweekend bij De Grasplas in Vorden. De entree is gratis en u kunt gratis kamperen (geen elektra aanwezig).


Facebook 'KCN Overijssel'
www.kcnoverijssel.nl
regio.overrijssel@keverclub.nl
0573-450323