Het complete podium bestond uit RGV meisjes.

Compleet RGV Ruurlo podium tijdens

vierde Divisie Turnen Dames

Ruurlo – Naast de trampoline afdeling die op 28 maart haar laatste plaatsingswedstrijd moest turnen mochten in Doetinchem de meiden van de vierde Divisie Turnen Dames ook proberen halve finale tickets te verdienen. Voor RGV Ruurlo namen dertien sporters deel in dit niveau. Het werd een spannende wedstrijd wat voor sommigen was het nog mogelijk om de halve finale te halen als ze een goede wedstrijd draaide.

Tijdens deze laatste plaatsingswedstrijd streden er in het niveau Pupillen 1 - D1, drie RGV meiden mee om de medailles. Dit waren Xiënna Post, Merel Tuitert en Maureen Ketelaar. Xiënna Post was vorige wedstrijden steeds eerste geworden, maar voor Merel Tuitert en Maureen Ketelaar was er steeds voor één van de beide een podium plaats, maar dat was deze wedstrijd niet het geval.

De meisjes hebben goed hun best gedaan en dat resulteerde in een compleet 'rood' podium. Xiënne Post werd overtuigend eerste, Merel Tuitert stond op het tweede podium en Maureen Ketelaar werd derde (waarbij er tussen Merel en Maureen maar 0.075 verschil zat). Jet Wiegerinck (Instap - D1) draaide een mooie en nette wedstrijd.

Helaas moest ze genoegen nemen met een plekje net naast het podium en werd ze vierde. Gwen de Wijs behaalde in het Jeugd 1 - D1 niveau, ondanks enkele foutjes een vijfde plaats. Bij de Pupillen 2 - D1 namen weer drie RGV turnsters het tegen elkaar en de vele andere sporters op.

Bij deze wedstrijd bleek ook dat het niveau van de RGV sporters dicht bij elkaar lagen want Anouk van Poelwijk werd zevende, Frederique Scholten achtste en Anne Mulling behaalde een negende plaats ondanks dat alle meiden van de balk vielen met hun radslag. De overige RGV Dames moesten zich helaas afmelden in verband met diverse redenen.

Omdat dit de laatste wedstrijd van de drie plaatsingswedstrijden was werd ook de doorstroming voor de halve finale bekend gemaakt. Met uitzondering van de junioren (drie dames) heeft RGV Ruurlo zich met tien sporters geplaatst voor de halve finale op 18 april in Winterswijk.

Tijdens deze halve finale zal er worden gestreden om de finale plaatsen vierde divisie op 30 mei in Lelystad.