Ann Regts (11) uit Ruurlo maakt deel uit van de districtsploeg.
Ann Regts (11) uit Ruurlo maakt deel uit van de districtsploeg. Foto: Jan Hendriksen

Synchroonzwemshow Schuurman BZC

Ruurlo / Het synchroonzwemteam van zwem/ en waterpolovereniging Schuurman BZC zal zaterdagavond 11 april een synchroonzwemshow verzorgen in zwembad 't Timpke in Borculo. De meiden van de Berkellandse zwemvereniging, in de leeftijd van acht tot zeventien jaar, zullen hierbij hun muziekuitvoeringen tonen. Zij laten solo's, duetten en groepsuitvoeringen zien. Ook zijn er drie districtsploegen te gast. Deze ploegen van elk tien meiden zijn gevormd uit de beste meisjes in de competitie van regio Oost van de KNZB.

Het synchroonzwemmen is een redelijk onbekende sport in Berkelland ondanks dat deze tak van sport al ruim twintig jaar wordt beoefend binnen Schuurman BZC. Het is de meeste sierlijke tak van de zwemsport. Het combineert zwemmen, turnen en ballet. Het is een zware sport, het vraagt namelijk veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De meisjes kunnen met gemak een minuut onder water blijven terwijl ze spectaculaire figuren laten zien. Het synchroonteam van Schuurman BZC bestaat op dit moment uit zeventien meiden uit Berkelland. Zeven van hen komen uit Ruurlo. Op dit moment maakt Ann Regts (11) uit Ruurlo deel uit van de districtsploeg. Op 24 en 25 april doet zij mee aan een internationale wedstrijd in Luxemburg. In juni zijn de Nederlandse kampioenschappen voor meisjes onder de vijftien jaar. Ann Regts heeft voldoende limieten behaald om hieraan mee te mogen doen in de leeftijdsklasse Age 1. Ook Marit Halfman (14) uit Ruurlo heeft de limieten behaald. Zij zal tijdens het NK uitkomen in Age 2.

De synchroonzwemshow begint zaterdagavond om 19.00 uur. ´t Timpke is om 18.30 uur open. Kaarten kosten 3,50 euro per stuk en zijn te reserveren via tel. 0545 291769 of 06 53439032 of via het e/mailadres synchroonzwemmen@schuurman-bzc.nl. Ook is het mogelijk voor aanvang van de show toegangskaarten te kopen bij de ingang van het zwembad. Voor meer informatie www.schuurman-bzc.nl. Facebook: Synchroonteam Schuurman BZC.


Eieractie gymnastiekvereniging DOS Barchem succes

Barchem - Ook dit jaar is de door gymnastiekvereniging DOS Barchem georganiseerde eieractie een groot succes geworden. Er een extra stimulans om de eieren te kopen want er was een gouden ei in één van de dozen verstopt. Ineke Tragter was de gelukkig vinder en mocht bij Bakker Janssen een door hen gesponsord en prachtig opgemaakt chocolade paasei ophalen.

De lege eierdozen waren weer massaal ingeleverd. Hierdoor en door het zelf inpakken van de eieren begonnen we al met een besparing.

Zeven meiden uit Ruurlo actief voor Schuurman BZC

Nadat vrijwilligers op Goede Vrijdag al 6000 eieren hadden ingepakt, bleek in de loop van de volgende ochtend dat de verkoop zo goed liep, dat er nog een paar duizend bij gehaald moesten worden.

Ter plekke werden deze ingepakt, bestickerd en meegegeven aan de verkopers. Dank aan alle medewerkers, de familie Bouwmeester, Bakker Janssen, AMI Kappers en dorpshuis 't Onderschoer en natuurlijk de kopers.