Voor hun eigen veiligheid moesten de kinderen een handschoen aan de voorkeurshand aantrekken
Voor hun eigen veiligheid moesten de kinderen een handschoen aan de voorkeurshand aantrekken Foto: Jan Hendriksen

1 april grap op De Driesprong

Ruurlo - De kinderen van basisschool De Driesprong hebben het geweten dat het vorige week woensdag 1 april was. Op die dag zouden de kinderen van groep drie tot en met acht eieren gaan eten. Familie Zents had de school gesponsord met eieren van hun bedrijf. Aan het einde van de ochtend mochten de kinderen van groep acht eieren koken, bakken of roerei maken.

Maar er was wel één probleem: de eieren zouden bij wijze van 1 april grap nog wel eens besmet kunnen zijn met de vogelgriep. Daarom moesten de kinderen heel voorzichtig zijn met het aanraken van de eieren.

Voor hun eigen veiligheid moesten de kinderen een handschoen aan de voorkeurshand aantrekken. Zo om irritatie te voorkomen. Natuurlijk gaven alle kinderen zonder ook maar enige aarzeling hieraan gehoor.

De 'juffen 'speelden het spelletje in alle ernst natuurlijk mee. Gelukkig konden de kinderen aan het einde van de dag met een opgelucht gevoel naar huis: niemand was besmet geraakt met de vogelgriep! Ook 'vogelgriep' eieren smaken heerlijk!