Ruurlo kon maandag maar liefst zesmaal juichen.
Ruurlo kon maandag maar liefst zesmaal juichen. Foto: Jan Hendriksen

VV Ruurlo doet tegen laagvlieger

VV Zelhem flink aan klantenbinding

Ruurlo - Paasmaandag stond voor VV Ruurlo de wedstrijd tegen VV Zelhem op het programma. In deze fase van de competitie is er voor elk team wat te halen. Het degradatie spook waart rond bij Zelhem dat na het ontslag van trainer de Ruijter, Henk Bloemers naar voren heeft geschoven als verantwoordelijke man. Ook Ruurlo is nog steeds niet helemaal uit de zorgen en kon bij winst op Zelhem opgelucht adem halen. Uit werd er met 3-1 verloren. Ruurlo deed op paasmaandag aan klantenbinding en wist de gasten uit Zelhem met 6-1 huiswaarts te zenden.

Ruurlo kwam meteen sterk uit de startblokken. Al na vijf minuten de eerste kans voor Ruurlo. Maikel Janssen kon een prima actie niet doeltreffend afmaken. Even later was Ruurlo opnieuw gevaarlijk. Een snelle vrije trap van Ted Boeijink zette Niels Ooyman in staat om uit te halen. Zijn schot met links gaat over. Binnen tien minuten werd het nog twee keer gevaarlijk. Goed doorgaan op rechts van Boeijink en even later Koen Engelberts konden niet doeltreffend worden afgemaakt. Even later was het wel raak. Een prima aanval opgezet door aanvoerder Wouter Schouten en Koen Hoijtink werd na prachtig doorspelen van Bas Engelberts uitstekend afgemaakt door Boeijink. Binnen zes minuten scoorde Ruurlo nog twee maal. Eerst was het Schouten die een pass van Bas Engelberts op waarde schatte. Hij omspeelde simpel de keeper en schoof de bal in het lege doel. Drie minuten later was het linksback Sander Krabben die uitstekend doorging en met een prachtig schot in de verre hoek keeper Reinier Eskes kansloos liet. Gelukkig voor Zelhem waren Bas Engelberts en Janssen niet attent genoeg anders was de schade voor Zelhem voor rust al ondraaglijk geworden. Na de rust trapte Zelhem af voor de tweede helft. Maar ze wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen. A-doelman Mathijs Hendriksen had weinig moeite om zijn doel schoon te houden. Ruurlo daarentegen ging onverdroten door en even later lag de vierde goal in het mandje. Een prima bal van Hoijtink op Janssen werd door Janssen uitstekend breed gelegd op de meelopende Bas Engelberts. Hij kon eenvoudig de 4-0 binnen tikken. Even later was het alweer Engelberts die scoorde. Hij kon opnieuw een prima aanval doeltreffend binnen schieten. Na een uur, als de wedstrijd is gespeeld, werden de beide aanvallers Janssen en Engelberts bedankt voor bewezen diensten. De pas 17-jarige Anouar Schouten en Bas Kuenen kwamen voor hen in de plaats. Ruurlo nam wat gas terug en moest dat meteen bekopen met een tegentreffer. Door balverlies op het middenveld kwam de achterhoede onder leiding van het centrale duo Niek Sprukkelhorst en Mark te Winkel voor het eerst deze middag in de problemen. Kuenen raakte wat onhandig de spits van Zelhem die gretig de geur van het kunstgras op snoof. De Ruurlose verdediger kreeg zijn vijfde kaart van het seizoen en mag volgende week zijn kicksen in de kast laten staan. Zelhem wist wel raad met dit buitenkansje en kon de eren treffer vanaf elf meter achter Hendriksen schieten. De licht geblesseerde Niels Ooyman verliet het veld en werd vervangen door A-junior Lars van der Lecq. Krabben was nog dicht bij zijn tweede treffer maar de keeper van Zelhem lag in de weg. De rebound werd overgeschoten door Hoijtink. Het publiek wilde echter nog een goal zien en die kwam er ook. Eerst moest Hendriksen nog handelend optreden bij één van de schaarse pogingen van Zelhem maar even later was het invaller van der Lecq die het halve dozijn voor Ruurlo vol schoot. Al met al een prima overwinning van de geelzwarten. Zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper Trias op het programma. Thuis waren de gasten van de fusieclub uit Winterswijk nog spekkoper door Ruurlo met 3-4 te verslaan. Zondag is het de beurt aan Ruurlo om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. De wedstrijd op sportpark 't Huitinkveld begint om 14.00 uur.