Afbeelding

Swingende Cubaanse muziek op

Koningsdag in Ruurlo

Ruurlo - Op Koningsdag, maandag 27 april strijkt het Estudiantina ensemble neer in 't Kulturhus in Ruurlo. Het belooft een avond met overweldigend mooie en swingende muziek. Als één van de laatste orkesten ter wereld speelt het acht koppige Estudiantina Ensemble in een authentieke bezetting met onder andere timpaní (Franse barok-pauken) en twee tres-gitaren.

Het Casa de la Trova is van oudsher dé ontmoetingsplaats voor muzikanten en muziekliefhebbers in Santiago de Cuba. Hier ontwikkelde zich de Cubaanse volksmuziek, de son, die later de wereld veroverde door onder andere de Buena Vista Social Club. Het Estudiantina Ensemble gaat terug naar die roots: met ontroerende bolero's, statige danzónes en swingende sones. Na diverse succesvolle tournees door Europa, het Verre Oosten en natuurlijk Cuba wordt dit jaar voor het eerst een groot aantal Nederlandse theaters aangedaan, waaronder Ruurlo. Voorafgaande aan het optreden van Estudiantina wordt een workshop Salsa dansen gegeven tussen 19.00 en 20.00 uur. Deze workshop is gratis voor mensen die ook naar het concert gaan.

Opgeven via muziek@kunstkringruurlo.nl. Kaarten à vijftien euro zijn te bestellen via www.kunstkringruurlo.nl. Het optreden begint om 20.30 uur.