Afbeelding

Lucas Hamming, meer dan serieus talent

Lucas Hamming werd augustus vorig jaar door radiozender 3FM geridderd tot 'Serious Talent' en is intussen uitgegroeid tot een bijzondere muzikant, met een eigen sound en een weergaloze live act. Op zaterdag 6 juni is de zanger, die meedeed aan het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en nét naast die titel greep, te bewonderen op Reurpop!

Lucas Hamming is een schoolvoorbeeld van het feit dat je niet hoeft te winnen om verder te komen in de muziekwereld. Zijn levensloop in het kort: Lucas Hamming is opgegroeid in 't Gooi en begon op jonge leeftijd met het maken van muziek. Zo schreef hij in 2009 al de soundtrack voor de film Lover or Loser, gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Daarna heeft hij zich flink ontwikkeld en in 2013 deed Hamming mee aan het tweede seizoen van het TV-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In augustus vorig jaar had hij met 'Mojo Mischief' de 3FM Megahit te pakken en werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent.

Het gaat inmiddels hard met de carrière van Lucas Hamming. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. Waar hij qua sound ooit klein begon op zijn debuut EP 'Green Eyed Man', is het geluid van de singer-songwriter inmiddels grootser aangepakt met een overvloed aan melodie en arrangementen.

Kortom, Lucas Hamming is een artiest om in de gaten te houden! Mis hem niet tijdens het Reurpopweekend, dat duurt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni. Kun je niet wachten? Beluister dan alvast één van zijn songs. Zoals Fake Love Hypocrisy, een nummer dat – als je goed luistert – indirect over de bekende Tinder-app gaat. Voor deze clip sprak hij met een dame af bij de Berlijnse Muur.


Succeskoppel Suzan & Freek op Reurpop

De Zieuwentse zangeres Suzan Stortelder en Harreveldse gitarist Freek Rikkerink vormen samen het muzikale duo Suzan & Freek. Optreden doen ze al een tijd, maar nu ze sinds een tweetal jaar geleden ook covers op YouTube plaatsen, gaan ze ook online als een speer. Je zou het bijna vergeten, maar dit Achterhoekse koppel heeft daarnaast ook gewoon een relatie.

We schrijven 24 februari 2013. Suzan & Freek plaatsen hun eerste YouTube-video; een cover van het nummer 'With you' van de Amerikaanse zanger Matt Simons. Nadat het nummer amper een dag online stond, kregen ze een reactie van Matt Simons zelf: 'sounds super great!'. De video heeft ver boven de 30.000 weergaven, en vele nieuwe covers hebben inmiddels hun weg gevonden naar het YouTube-kanaal van Suzan & Freek.
Zoals een romantische cover van 'OMI – Cheerleader'. Niet alleen werd deze video tot op heden zo'n 330.000 keer bekeken. Ook OMI zelf kwam met een reactie op zijn Facebook-pagina: 'one of my favorite ‎Cheerleader covers I've heard. The voice of an angel! Thanks Suzan & Freek!'
We kunnen dus niet wachten tot dit succeskoppel op Reurpop staat! Jullie ook niet? Zondagmiddag 7 juni staan ze op Reurpop!


Reggae line-up Reurpop bekend

Voel jij het ook? Reurpop komt steeds dichterbij! Volgens de teller op reurpop.nl hoeven we nog zo'n 59 nachtjes te slapen. Ondertussen houdt de organisatie jou de komende twee maanden nauwgezet op de hoogte over wat je te wachten komt te staan tijdens Reurpop 2015 op 5, 6 en 7 juni. Tijdens dit zonnige paasweekend hebben we alvast vers reggae-nieuws voor je!

De zaterdagavond bij het Reurpop-reggaepodium op de Stappasweide komt op gang met Skank Dubious. Deze doorgewinterde reggae-dj zal verder de gehele avond tussen de bedrijven door fijne plaatjes draaien. Na lekker warmgedraaid te zijn, zit de vibe er al lekker in en is het al snel tijd voor de Dub & Dwars Reggae Set van niemand minder dan Brainpower & Blackstar Sound! Een aantal bekende nummers van Brainpower, zoals 'Non Stop' en 'Boks Ouwe', zijn speciaal voor deze show in een reggae-jasje gestoken.

Nadat Skank Dubious na het spetterende optreden van Brainpower en consorten de draad weer heeft opgepakt, en de reggae-area op Reurpop weer enigszins tot bedaren is gekomen, is het alweer tijd voor Rapha Pico & The Roots Rockers. Zij zullen twee sets spelen, met Skank Dubious in de pauze en als afsluiting van dit relaxte optreden. Rapha Pico en zijn band The Roots Rockers zijn de winnaar van de Benelux Reggae Contest 2014, en een graag geziene gast op de bekendere reggaefestivals.

Ook op vrijdagavond 5 juni is er reggae op Reurpop met Rude Rich and the High Notes als absolute headliner op het reggae-podium. Kortom, de reggaeliefhebber de kan de hele vrijdag- en zaterdagavond zijn hart ophalen bij het Reurpop-reggae-podium. Ook de Reurpopper die gewoon lekker languit met een koud glas bier in een loungebank wil bijkomen van een rockband of dj-act is op beide dagen meer dan welkom! Al genietend van ontspannende reggaeklanken ben je in no-time weer opgeladen om te høken, brekken en angoan.


Word Reurpopvrijwilliger

Ben jij een fervent Reurpopbezoeker, heb je ooit een onvergetelijke Reurpopdag beleefd of ben je simpelweg fan van dit Achterhoekse popfestival? En zou je, samen met de inmiddels ruim 250 medevrijwilligers, dit jaar willen helpen om op 5, 6 of 7 juni 2015 het Reurpopweekend wederom tot een succes te maken? Meld je dan aan als Reurpopvrijwilliger!

Reurpop is een festival dat volledig draait op vrijwilligers. Elk jaar weer stropen ruim 250 vrijwilligers weer de mouwen op om er weer een onvergetelijk Reurpopweekend van te maken. En de beloning – in de vorm van opgewekte en vrolijke bezoekers – is met geen pen te beschrijven.

Mocht je bovendien altijd geïnteresseerd zijn geweest in hoe het er achter te schermen bij een festival als Reurpop aan toe gaat, dan is dit je kans! Met een beetje geluk spot je zelfs een artiest, de echte geluksvogel kan zelfs even een babbeltje met ze maken.

Reurpop is ontzettend divers, zo ook het vrijwilligerswerk. Van opbouw tot afbouw, van bewaker tot barkeeper en van verkeerregelaar tot 'vliegende keep'; jouw hulp is van harte welkom, waar je voorkeur ook naar uit gaat. Aanmelden kan door te mailen naar leden@reurpop.nl

Afbeelding