Hoftijzer is nog druk in de weer om alle klinkers op de juiste plek te leggen.
Hoftijzer is nog druk in de weer om alle klinkers op de juiste plek te leggen.

Opening en activiteiten nieuw

Dorpsplein Barchem op Koningsdag

Barchem - Ook Barchem viert een feestje op de 48ste verjaardag van koning Willem Alexander met als hoogtepunt de opening van het Dorpsplein.

Na jaren van voorbereidingen is het bijna zover. Barchem krijgt een heus Dorpsplein. Hoftijzer is nog volop bezig om alle klinkers op de juiste plek te leggen, maar het ziet er naar uit dat de Barchemers op maandag 27 april Koningsdag kunnen vieren op hun nieuwe plein, dat grenst aan dorpshuis 't Onderschoer.
De dag begint, als altijd met Koningsdag, met het oplaten van ballonnen door de kinderen van de Barchschole. De kinderen lopen onder begeleiding van Crescendo vanaf de school naar het plein, waar zij rond 12.30 uur zullen arriveren waarna de openingsceremonie begint. Hiervoor zijn 'Willem Alexander en Maximá' uitgenodigd en ook de burgemeester van de gemeente Lochem Sebastiaan van 't Erve zal aanwezig zijn. Zij zullen de openingshandelingen verrichten en vervolgens zal het plein worden ingewijd door het oplaten van de ballonnen en het uitbrengen van een gezamenlijke toost.

Gezellige middag
Daarna kan het feest beginnen. Er is een vrijmarkt voor jong en oud waarbij iedereen zijn overbodige of zelfgemaakte spullen of etenswaren kan verkopen. Er zijn spelletjes voor de jeugd en ook is er vermaak voor ouderen. Er staan stoelen en tafels; er kan gegeten en gedronken worden en er is muziek. Kortom: alles aanwezig voor een gezellige middag waarbij mensen elkaar kunnen treffen en bijkletsen. Want dat is natuurlijk dé reden waarom het Dorpsplein is aangelegd: ontmoeten.

Het blijft nog even geheim wat de nieuwe naam van het plein wordt. Er zijn ruim zestig ideeën geopperd. Van Contactplaats tot Beukenplein, van Barchplein tot Onderwaterloopplein (refererend aan de overlast van 2014). De bekendmaking is rond half één, iedereen is van harte uitgenodigd.