Een 'batterij' aan bellers zocht contact met leden van VV Ruurlo.
Een 'batterij' aan bellers zocht contact met leden van VV Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

'Meer vrijwilligers? Voetbalvereniging Ruurlo voert 'belactie!' onder haar leden

Ruurlo - Het had wel iets weg van een goede doelenactie. Ook dan zitten er vaak een batterij aan telefonisten bij elkaar. Woensdagavond 15 april had zich een batterij vrijwilligers van voetbalvereniging Ruurlo in de kantine van KI service Ferti Plus aan de Nijverheidsstraat verzameld voor de eerste belronde langs alle leden van VV Ruurlo in het kader van 'Meer vrijwilligers? VV Ruurlo voert actie!'. De belactie heeft tot doel meer vrijwilligers te werven. En dat leverde al direct resultaat op.

"Gelukkig beschikt de VV Ruurlo reeds over een groot aantal vrijwilligers. Onze vrijwilligers, het fundament van onze vereniging, zorgen ervoor dat wij alle voetbalactiviteiten betaalbaar kunnen aanbieden. Met deze verenigingsactiviteiten in gedachte streven wij naar meer vrijwilligers. Want vele handen maken licht werk. Met ieders hulp wordt de vereniging sterker", aldus Ria van de Kerkhof namens de Werkgroep Meer Vrijwilligers Korte Tijd.

De werkgroep heeft geïnventariseerd voor welke functies en taken binnen de vereniging meer handen gewenst zijn. "De taken die zoal binnen de vereniging verricht dienen te worden zijn erg divers. Daardoor is er voor ieder lid dat zijn of haar steentje wil bijdragen wel een klus naar wens. De één wil de club wel helpen als het maar een gezellige taak is waarbij je veel mensen ontmoet. Een ander wil graag een taak waarbij je wat leert terwijl weer een ander juist een job prefereert waarbij de eigen talenten worden aangesproken. Werken voor je eigen 'cluppie' wordt door veel vrijwilligers erg gewaardeerd", aldus Van de Kerkhof. De werkgroep heeft een aantal werkzaamheden binnen de vereniging geïnventariseerd waarbij vrijwilligers nodig zijn. "Met deze klussen kunnen wij met vrijwilligers de vereniging bloeiend houden. Klussen die plezierig zijn, die je samen met anderen uitvoert, die goed te doen zijn en die soms maar één keer hoeven te gebeuren. Dus ook aan liefhebbers met weinig vrije tijd bieden wij een taak die zeker veel voldoening geeft", zo zegt voorzitter Ben Lodeweges die ook tot de 'belgroep' behoorde. Een greep uit de mogelijke taken zijn: kantinemedewerkers, jeugd en senioren scheidsrechters, website bouwer , administratieve ondersteuning, voorzitter activiteiten en vrijwilligers commissie. Vóór 25 april wil de werkgroep zo veel mogelijk leden telefonisch benaderd hebben. Ria van de Kerkhof: "Met de enthousiastelingen die reeds vrijwilligerswerk doen voor de VV Ruurlo zullen wij tijdens dat gesprek hun vrijwilligerswerk evalueren. En de eerste resultaten van vorige week zijn al positief. Veel mensen hadden de aankondiging van de actie via e-mail gelezen en diverse leden zegden hun medewerking toe om de handen uit de mouwen te willen steken."