Blikgooien was een van de kinderspelen op het Kerkplein/Dorpsstraat.
Blikgooien was een van de kinderspelen op het Kerkplein/Dorpsstraat.

Koningsdag Ruurlo

Volop vermaak tijdens Kindergein

Het was een gezellige en drukke kinderrommelmarkt op het Kerkplein tijdens Koningsdag. De traditionele kinderspelen waren door Oranjevereniging Ruurlo, die normaliter 's morgens op sportpark 't Rikkelder tijdens het schoolvoetbaltoernooi werden georganiseerd, verplaatst naar de middaguren tijdens de rommelmarkt op het Kerkplein. En zo werd het een gezellige boel tijdens 'Kindergein op het plein' en vermaakte zich de jeugd opperbest.

Ongeveer zeventig kinderen hadden -vaak met hulp van vader en of moeder- hun kleedje met spullen neergelegd om zo de 'rommel' van zolder of uit de schuur te kunnen verkopen. De eerste kinderen nestelden al ruim voor het aanvangsuur van 13.00 uur zich op het Kerkplein om verzekerd te zijn van een goede plaats. Op een gedeelte van het plein en in de Dorpsstraat konden de kinderen deelnemen aan een spellencircuit en zich laten schminken en volop uitleven op enkele spring- en speelkussens. Ook kon er volop gekleurd, geknutseld en getekend worden. En voor alle kinderen was er natuurlijk popcorn en ranja. Fanatiek werd er gemept bij het 'muis meppen' en menig blik rolde door de Dorpsstraat bij het blikgooien.

De Ruurlose tweeling Milou en Merle Stegers (13) hadden aan klandizie niet te klagen. Grif ging een deel van hun overtollige knuffelberen, poppen en speelgoed van de hand. Na ruim anderhalf uur hadden ze al voor twintig euro verkocht. Eerlijk werd de opbrengst gedeeld. De gecombineerde rommelmarkt en spelmiddag werd goed ontvangen en wordt volgend jaar dan ook zeker herhaald.


Wandelen met ANBO

Ruurlo - Het vertrekpunt voor de wandelingen van de ANBO is verplaatst naar pannenkoekenboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg.De eerst volgende keer dat er gezamenlijk gewandeld wordt is woensdag 6 mei. Het gezamenlijk vertrek voor een wandeling van drie of zes kilometer is om 14.00 uur vanaf De Heikamp. Naast leden zijn ook niet leden van harte welkom om mee te wandelen.