Het winnende jongens- en meisjesteam van de Kerst Zwartschool.
Het winnende jongens- en meisjesteam van de Kerst Zwartschool.

Kerst Zwartschool overheerst tijdens schoolvoetbaltoernooi

Ruurlo - Het is met meer dan ruim 300 leerlingen verreweg de grootste basisschool in Ruurlo. Het is dan ook geen wonder dat de Kerst Zwartschool op Koningsdag op sportpark 't Rikkelder tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van VV Ruurlo op alle fronten overheerste. Zowel de jongens- als meisjesfinale was een onderling treffen tussen de teams van de Kerst Zwartschool. Bij zowel de jongens als meisjes won het tweede team de finale.

De meisjes van KZ 2 deden dit onder leiding van leider Hendrik Olthof na het nemen van strafschoppen omdat in de reguliere speeltijd de eindstand 2-2 was. Bij de jongens won KZ 2 overtuigend met 3-0 van KZ 1. Het winnende team onder leiding van Ron Reinderink bestond grotendeels uit spelers die normaliter bij de puppillen in de E1 van VV Ruurlo spelen. KZ 3 werd bij de jongens derde. De eindstand tegen de Willibrordusschool was 0 – 0 waardoor strafschoppen ook in deze wedstrijd de beslissing moesten brengen. En die vielen in het voordeel van KZ 3 uit.

WonderWijs won bij de meisjes de troostfinale door met 3-2 van De Driesprong te winnen. In totaal namen zeventien teams deel aan het toernooi. Beide winnende teams vertegenwoordigen Ruurlo tijdens het Regionale Schoolvoetbaltoernooi dat op 20 mei bij VV Reunie in Borculo plaatsvindt. Dan wordt overigens in tegenstelling tot Koningsdag op een 'groot veld' gespeeld.
Het toernooi stond onder leiding van de scheidsrechters Dion Nijenhuis, Maik van den Toorn, Johan Eggink, Jop Stegeman, Willy Scheper en Jur Dorland. Voorzitster Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo reikte na afloop de bekers uit aan de winnende teams uit. Zij had genoten van de sportieve wedstrijden en complimenteerde de jongens en meisjes voor hun fanatieke inzet. Er vonden dit jaar voor het eerst geen kinderspelen plaats tijdens het toernooi. Die waren door Oranjevereniging Ruurlo 's middags naar het Kerkplein verplaatst tijdens Kindergein.