Burgemeester Van 't Erve opende samen met het Koningspaar het plein.
Burgemeester Van 't Erve opende samen met het Koningspaar het plein.

Het Dorpsplein perfecte

locatie voor evenementen

Barchem - Barchem vierde Koningsdag uitbundig met als hoogtepunt de opening van het Dorpsplein. Zoals gebruikelijk kwamen de kinderen van de Barchschole achter muziekvereniging Cresendo in optocht naar de feestlocatie. Dit jaar was dat het splinternieuwe Dorpsplein. Het 'koningspaar' volgde in een mooie cabrio.

Ongeveer 400 mensen waren getuige van de openingshandelingen waarbij Johan van Beek werd benoemd tot Plein President. Johan heeft enorm veel werk verzet, zowel in woorden als in daden. Johan van Beek blijft voorlopig het aanspreekpunt voor het gebruik van het plein. Mensen die iets op het plein willen organiseren kunnen met Johan overleggen of het plein beschikbaar is en ook of de tentoverkapping moet worden opgezet.

De Barchemse Willem Alexander bood de Barchemers een naambord voor het plein aan: 'Het Ruud Lurvinkplein. Koningin Maxima vond dat 'een beetje dom" en vervolgens werd door de burgemeester van de gemeente Lochem Sebastiaan van 't Erve de echte pleinnaam bekend gemaakt, te weten Het Dorpsplein. Deze naam was de meest voorkomende naam uit de ruim zestig inzendingen. Ton Eikelenboom van Loonbedrijf Hoftijzer overhandigde een cheque voor een buitenbank; de stichting Barchemse Vierdaagse schonk drie vlaggenmasten en de Barchemse Ondernemers Vereniging levert een stroompaddestoel. Hieruit blijkt wel dat de aanleg van het plein erg wordt gewaardeerd.

Groot succes
Het Dorpsplein Barchem is gerealiseerd met gelden van de Provincie Gelderland, gemeente Lochem, het Rabobank Coöperatiefonds en het VSB-fonds als ook met een spaarpotje van Vereniging Contact Barchem. Het eerste feest op Het Dorpsplein was een groot succes. De kinderspelen van De Barchschole en de jongerencommissie van Contact vielen in zeer goede smaak. En de sfeer was uitstekend.

De kookclubs van In De Groene Jager serveerden smakelijke hapjes, er werden lekkere drankjes geserveerd en de gezellige muziek maakte dat de Barchemers een supergezellige middag hadden op Het Dorpsplein. De Barband, met muzikanten en oud-leden van Crescendo verzorgden een uitstekend en inspirerend optreden. Alle bezoekers waren het er over eens: Het Dorpsplein is een geweldige locatie voor het houden van festiviteiten.

Barchem maakt zich alvast op voor de volgende activiteiten: Midsummernight party, wandelvierdaagse en het Barchems Feest.