Met een 'supercool' graffitikunstwerk onder de arm vertrokken de  jongens en meiden naar huis.
Met een 'supercool' graffitikunstwerk onder de arm vertrokken de jongens en meiden naar huis.

Sjoerd Wopereis brengt jeugd kneepjes van het vak bij

Coole graffiti workshop op De Bruil

Ruurlo - Sjoerd Wopereis uit Ruurlo verzorgde onlangs voor de jongere leden van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken een graffiti workshop. Op de uitnodigingen die het bestuur van de buurtvereniging had gestuurd werd direct positief gereageerd. Jongeren in de leeftijd van dertien tot zeventien jaar konden zich opgeven voor deze avond die in Buurtcafé de Zoete Inval en op het schoolplein van De Driesprong werd gehouden.

De avond begon met uitleg van Sjoerd over de oorsprong van graffiti en hoe je het moet gebruiken (of juist niet, om niet met justitie in aanraking te komen). Daarna ging een groep van vijftien jongens en meiden aan de slag.
Na een wat onzeker begin werd iedereen steeds enthousiaster en durfde zich uit te leven op de grote canvas doeken. Prachtige kunstwerken werden gemaakt. Het was een zeer geslaagde avond met veel lol en gezelligheid.

Het weer werkte ook perfect mee waardoor de jongens en meiden tot de duisternis lekker buiten bezig waren. Deze gezellige avond werd afgesloten met cola, chips en een broodje frikadel. Met een 'super cool' graffiti kunstwerk onder de arm vertrokken de jongens en meiden naar huis. Het bestuur heeft erg genoten van alle enthousiaste jonge Bruilse leden en hoopt hen op het komende Bruilse Feest weer te mogen begroeten.

'Seventiens'
Het Bruilsfeest vindt dit jaar op 29, 30 en 31 mei plaats. Op vrijdagavond 29 mei wordt er een reünie georganiseerd op het feestterrein aan de Stapeldijk voor alle 'oud Bruilsen' ongeacht of men wel of geen lid is of lid is geweest van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken. Op zaterdag 30 mei vinden de traditionele volksspelen plaats en gaat men terug naar de 'Seventies vanwege het zeventig jarig bestaan.
Met de Trainband belooft ook dit een geweldig feest te worden voor iedereen.