Fay Nijenhuis van RGV op het hoogste podium.

Fay Nijenhuis RGV Ruurlo geplaatst voor NK Turnen Dames

Ruurlo – Naast het jaarlijkse RGV Kamp in Varssel stonden er in het weekeinde van 18 en 19 april er vier wedstrijden op het programma voor gymnastiekvereniging RGV Ruurlo. De tweede plaatsingswedstrijd A/B-Niveau voor trampoline springen in Apeldoorn, een duo-districtsfinale voor turnen heren in Tweede Exloërmond en voor turnen dames mocht men op zaterdag naar Winterswijk voor de halve finale wedstrijd 4e divisie, maar ook naar Waalwijk voor de halve finale 3e divisie.

Felicity Buffart en Eline Beijleveld (KDO) behaalde een elfde plaats waarbij vooral de verplichte oefening zeer goed ging en met een 9,6 werd beoordeeld op synchroniteit. Helaas ging het bij de eerste keuze oefening niet goed, maar de derde oefening sprongen de dames weer prima uit.
Individueel wist Felicity een goede wedstrijd te springen en eindigde op een vierde plaats. Ook Koen Winkelhorst wist ook alles uit te springen en behaalde een prima zesde positie. Afgelopen weekeinde mochten Koen en Felicity springen in Alkmaar om hier een ticket voor het NK in AHOY te kunnen verdienen.

Turnen Heren
Helaas moest Bram Smalen verstek laten gaan in verband met ziekte, maar Johannes Koopmans (Senior - 7) deed wel mee aan deze duo districtsfinale voor District Noord en Oost. De wedstrijd verliep zeer goed:
Johannes Koopmans werd Districtskampioen. Hij had het kampioenschap mede te danken aan de hoge scores op paard voltige en rek. Hij behaalde een totaalscore van 61,55 punten verdeeld over de zes toestellen.

Turnen Dames
In de 4e divisie deden negen sporters mee omdat de voorgaande wedstrijden zeer succesvol waren geweest waren de zenuwen erg groot bij de meisjes. Het aantal turnsters in elk niveau is erg groot en er ging maar een klein deel door naar de finale.
Xiënna Post behaalde een derde plaats en daarmee heeft ze zich automatisch geplaatst voor de finale in Lelystad. Maike Houtman, bij de senioren werd eerste reserve.

De klapper kwam op zondag in Waalwijk, daar turnde Lauren Stegeman en Fay Nijenhuis hun halve finale NK in de 3e Divisie. Lauren turnde drie toestellen heel stabiel maar ging helaas de mist in op de balk, door hier twee keer vanaf te vallen en eindigde op een 17e plaats.
Vervolgens mocht Fay ook haar halve finale turnen, ze moest als eerste turnster op balk beginnen en zette daar meteen een zeer strakke oefening neer. Ook de vloer deed ze zoals vanzelfsprekend super. Na sprong stond ze plotseling op een eerste plek met alleen nog brug te gaan.
Op brug ging ze er helemaal voor en dit resulteerde in een mooie zilveren medaille.

Noemenswaardig is dat Fay (en alle andere RGV sporters) maar 3,5 uur week trainen, terwijl de andere concurrenten allemaal meer uur trainen in een turnhal. Fay mag op 30 mei haar NK turnen in Leek.