Links: Elise Labohm (1e) en Femke Olthof (3e) Rechts: Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman.
Links: Elise Labohm (1e) en Femke Olthof (3e) Rechts: Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman.

Drie medailles en twee NK tickets voor RGV Ruurlo sporters

Ruurlo – Afgelopen weekend was het weer een druk weekend voor RGV Ruurlo. Felicity Buffart en Koen Winkelhorst sprongen in Alkmaar hun derde en laatste plaatsingswedstrijd Trampoline Springen, in Doetinchem mochten alle vijfde divisie finalisten Turnen Dames hun finalewedstrijden turnen en in Zwolle stonden Yasmin Fisser en Ji-Lin Veerman op het halve NK Acrogym D/E-Niveau.

Helaas had Koen Winkelhorst zijn dag niet. Zijn verplichte oefening ging goed, maar beide keuze oefeningen verliepen alles behalve vlekkeloos. Koen eindigde op een zesde plaats en in totaal na drie wedstrijden is hij zevende geworden en dit was niet genoeg voor een NK ticket.

Yasmin en Ji-Lin naar NK Acrogym in Zwolle                                                

Felicity Buffart sprong drie zeer goede oefeningen en eindigde deze wedstrijd op een zevende plaats. Door dit resultaat behaalde ze een ticket voor het NK in Ahoy.
Samen met haar synchroon partner Eline van KDO moest Felicity tijdens de synchroonwedstrijd alles op alles zetten om zich nog te kunnen plaatsen. Helaas behaalde ze tijdens deze wedstrijd een negende plaats en hebben ze geen NK-ticket kunnen bemachtigen.

Turnen Dames
Elise Labohm (Pupil 2 – D2) behaalde een eerste plaats en werd hiermee Regio kampioen. Ze liet de hele wedstrijd zeer strakke oefeningen zien en liet zelfs nog een nieuw element zien op de balk, de radslag. Elise stond niet alleen op het podium, Met haar stond ook Femke Olthof op het podium, zij kreeg het brons omgehangen. Neele Ketting behaalde een vierde plek in dit zelfde niveau.

Ook bij de junioren was er eremetaal voor RGV Ruurlo. Marjolein van Haaften behaalde een derde plaats. In de voorrondes was ze steeds eerste geworden dus de spanning was erg groot, maar toch wist ze al haar oefeningen netjes te turnen.
De andere negen RGV meiden draaide ook allemaal een goede oefening en wisten bovenin mee te draaien, helaas zonder podiumplekken.

Acrogym
Yasmin & Ji-Lin waren het enige team van RGV Ruurlo die zich hadden geplaatst voor de landelijke halve finales Acrogym in Zwolle. Ze mochten in de laatste wedstrijd hun oefening laten zien. Ze lieten een mooie oefening zien, waarbij vooral opviel hoeveel het zelfvertrouwen van de dames gegroeid is het afgelopen seizoen.

Met een score van 24,200 bleef het lang spannend of ze zouden doorstromen. Maar het is de dames gelukt en Yasmin en Ji-Lin mogen voor RGV Ruurlo op 6 juni deelnemen aan het NK Acrogym, wederom in Zwolle.