De jongens timmerden er lustig op los tijdens de huttenbouwdagen.
De jongens timmerden er lustig op los tijdens de huttenbouwdagen.

Jeugd vermaakt zich opperbest in

Houtdorp tijdens huttenbouwdagen

Ruurlo - Het is een getimmer van jewelste, er wordt gesleept met pallets en planken en er wordt gezaagd en gehamerd door zo'n vijftig kinderen op het schoolplein van openbare basisschool De Driesprong aan de Batsdijk in buurtschap De Bruil.

Op maandag 4 en dinsdag 5 mei organiseerde Buurtvereniging De Bruil en Omstreken een houtdorp voor kinderen van De Driesprong en kinderen uit de buurtschap. Al voor half tien verzamelden maandagmorgen zich de kinderen en hun ouders op het schoolplein. Na een korte uitleg van een deskundige en vader Wilfred Hendriksen van Hendriksen Ecobouw kon het werk beginnen. De buurtvereniging had gezorgd voor pallets die beschikbaar waren gesteld door verschillende bedrijven uit de omgeving. Hendriksen Ecobouw zorgde voor de spijkers. De kinderen werden geholpen door een aantal handige vaders en moeders en maatschappelijke stagiaires.

Evenement van buurtvereniging De Bruil

De bouwtekeningen bleven achterwege, er werden direct spijkers met koppen geslagen. Al snel verrezen er mooie bouwwerken, sommigen zelfs met veranda of balkon. De bouwsels werden versiert met meegebrachte lappen en gordijn zodat een fleurig geheel ontstond. Thijs Meijer (11) en Stan Ribbers (12) timmerden als volleerde timmerlieden in een strak tempo de spijkers in het hout. Iets verderop waren een zestal meiden 'fijntjes' in de weer met hamer en zaag. Vol trots toonden Jade (9), Ilse (10), Marije (8), Jet (8) Marieke (9) en Marise (7) hun bouwsel. Een andere groep onder leiding van de 'bouwmeesters' Justus Oranje (8) en Luuk Klein Bluemink (9) met de bouw van een 'supermarkt' in de weer.

Ook kreeg het kasteel van de zevenjarige Lynn Gerritsen, Danique Geverink en Jelle Klein Holkenborg al duidelijk de contouren van een heuse burcht: een gevangenis, uitkijktoren en een ophaalbrug, aan alles was gedacht. Alles in de goede verhoudingen inclusief een heuse kasteelvlag die metershoog boven het bouwsel strak in de wind wapperde. Voor koffie, ranja, broodjes knakworst en pannenkoeken werd gezorgd. Het is duidelijk zichtbaar dat de betrokkenheid in de buurt en onder de ouders groot is gezien de massale hulp. Het bestuur van de buurtvereniging bedankt iedereen die deze dagen tot een succes heeft helpen maken.


Openluchtdienst bij boerderij 't Klooster

Ruurlo – Op Hemelvaartdag, donderdag 14 mei, vindt bij boerderij 't Klooster aan de Batsdijk 4 om 10.30 uur een Openluchtdienst plaats.

Dominee Tinus Gaastra gaat voor in de dienst waaraan het Regenboogkoor o.l.v. Gerrie ter Horst haar medewerking verleent.