De kampioenen van VV Ruurlo E1.
De kampioenen van VV Ruurlo E1. Foto: Jan Hendriksen

Pupillenteam eerste in Hoofdklasse

VV Ruurlo E1 kampioen

Ruurlo - Het pupillenteam van VV Ruurlo E1 behaalde zaterdag 2 mei het kampioenschap in de hoofdklasse van het district Oost van de KNVB met een mooie 2-3 overwinning tegen en bij SV Grol E1.

Na een fantastisch seizoen van hard trainen en met veel plezier de wedstrijden spelen is het kampioenschap een feit! Het seizoen kende een droomstart met twee overwinningen op FC Trias en SV Grol. Hierna werd twee keer gelijkgespeeld waardoor Ruurlo de bovenste plaats tijdelijk moest verlaten. Door een reeks neer te zetten van tien winstpartijen werd opnieuw de ranglijst aangevoerd en bleef alleen Vogido uit Enschede in het kielzog van Ruurlo.
Wanneer Vogido dan op bezoek komt op sportpark 't Rikkelder en na een titanenstrijd (1-2) de punten mee naar Enschede gaan wordt de competitie ineens weer spannend met nog slechts een punt voorsprong. Ruurlo zet dan weer een reeks van zes winstpartijen neer terwijl Vogido twee punten morst. Wanneer het bericht komt dat Vogido in de doordeweekse wedstrijd heeft verloren kan Ruurlo plotseling kampioen worden in de voorlaatste wedstrijd tegen FC Trias E1. Een fantastische wedstrijd volgt waarin in het niveau van de competitie nog maar eens duidelijk naar voren komt.
Trias die de derde plek veilig kan stellen wint van een gespannen Ruurlo met 2-4 waardoor het ene benodigde punt uitblijft. Vogido speelt haar laatste wedstrijd wederom doordeweeks en zet met een 11-2 overwinning de 'Reurlsen' op scherp! Er mag in de laatste wedstrijd tegen SV Grol absoluut niet verloren worden anders gaat het kampioenschap alsnog op doelsaldo naar Enschede.
De mannen van trainer Casper Witteveen, de leiders Frederik Wentink en Arnold Temmink starten de wedstrijd zaterdag in Groenlo vol overtuiging. Maar na het uitblijven van een doelpunt slaat de spanning in het team opnieuw toe en ontstaan er zelfs kansjes voor Grol. Na de rust komen de jongens getergd uit de kleedkamer en na de openingstreffer valt de schroom en spanning van de mannen af en bouwen ze uit naar 0-3. Nog heel even komt de spanning terug doordat Grol nog terugkomt tot 2-3. Maar na het laatste fluitsignaal barst het feest los en worden de vele meegereisde supporters bedankt. Het kampioensteam bestaat uit de spelers Jelte Lusink, Ivar Temmink, Tim Olde Olthof, Brett Verheijen, Ties Wentink, Jort Bressers, Jeroen Droste, Lars Roekevisch en Bas ter Maat.

VV Ruurlo 1 speelt gelijk
VV Ruurlo 1 speelde zondag 3 mei gelijk tegen Keijenburgse Boys: 1-1. Een wedstrijd waarin Ruurlo on­der omstandigheden goed druk kon leveren em Koen Hoijtink voor de gelijkmaker zorgde.

Trainer Robert Grauwde vond dat er goed verdedigd werd. Zondag wacht voor Ruurlo de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. VV Mariënveld is dan te gast op sportpark 't Rikkelder. Mariënveld presteert dit seizoen onverwachts goed. Het behaalde afgelopen zondag de derde periodetitel. Het duel begint om 14.00 uur.