Lauren Stegeman op de hoogste podiumtrede.
Lauren Stegeman op de hoogste podiumtrede.

Turnen

Vijf medailles voor RGV op toestelfinales

Ruurlo – Carly Stegeman, Fleur van de Kerkhof en Tara Buitenhuis van gymnastiekvereniging RGV namen afgelopen weekeinde in Zwolle deel aan de tweede halve finale Acrogym D/E-Niveau. Verder mochten de sporters uit de 3e Divisie deelnemen aan de toestelfinales in Varsseveld. Hier stonden Lauren Stegeman, Floor Hesselink, Joyce Bosman en Fay Nijenhuis op de vloer.

Een week voor de tweede halve finale Acrogym D/E-Niveau op 16 mei werd bekend dat Carly, Fleur en Tara (welke als eerste reserve waren geplaatst voor deze halve finale) toch deel mochten nemen in Zwolle. Dit was al een prestatie op zich want een plekje op deze halve finale betekent dat je veel teams uit Gelderland en Overijssel achter je hebt gelaten.

De meiden draaiden een strakke en stabiele oefening. Helaas was de concurrentie erg sterk, maar de Ruurlose meiden eindigden toch op een nette twaalfde plaats. In de eerste wedstrijd turnen dames mochten Lauren Stegeman en Floor Hesselink deelnemen, Lauren deed mee op alle vier de toestellen en Floor alleen op brug en balk.

Voor Fay Nijenhuis wacht nog het NK in Leek

Voor Floor was dit haar eerste wedstrijd sinds ze begin maart haar kuitbeen brak. Beide meiden deden mee in een nieuw (en hoger) niveau en mochten hun oefening voor volgend seizoen uitproberen, extra spannend dus. Maar het pakte zeer goed uit, Lauren mocht met twee medailles naar huis. Goud op brug en zilver op vloer.

Floor behaalde zilver op balk en dit beloofd veel goeds voor volgend seizoen waarin ze voor het eerst hun eigen oefening mogen draaien. In de derde wedstrijd was het de beurt aan Joyce Bosman. Zij had als doel nieuwe onderdelen uitproberen en helaas moest ze op balk hierdoor drie keer het toestel verlaten.

Ook brug liep niet helemaal volgens plan, maar op vloer liet ze een zeer nette oefening zien maar eindigde net op een plaatsje naast het podium en ze werd vierde. Fay Nijenehuis mocht in de laatste wedstrijd haar oefeningen laten zien.

Ze mocht als eerste turnster van haar niveau op de balk beginnen en hier liet ze een 'strakke oefening zien en niemand ging meer over haar hoge puntenscore heen en dit betekende goud op balk.

Op vloer en sprong eindigde ze net naast het podium en werd vierde. Op brug ging ze er nog een keer helemaal voor en behaalde hier een zilveren medaille. Fay Nijenhuis heeft nog een keer in een wedstrijdsituatie haar oefeningen kunnen laten zien, want voor haar wacht nog het NK in Leek op 30 mei.