Hans Nieboer werd benoemd tot 'rommelmarkt directeur'.
Hans Nieboer werd benoemd tot 'rommelmarkt directeur'.

"Waar halen ze in vredesnaam elk jaar die rommel weer vandaan?"

Barchem - Al ver voordat de deuren openzwaaiden stonden de eerste koopjesjagers al voor de deur. De toeloop van publiek voor de 25ste editie van de Barchemse rommelmarkt bij Recreatiecentrum De Heksenlaak was zaterdag 23 mei weer groot. Ineke Tragter en Wendy Meerbeek bemanden de gehele dag de kassa terwijl de leerlingen Sam Nijkamp en Demi Meerbeek van De Barchschole de bezoekers van een stempel voorzagen. De handel had een levendig verloop. En dat resulteerde in de bruto opbrengst van maar liefst 16.500 euro voor basisschool De Barchschole en Speelleergroep 't Onderdeurke. Dat was een fractie minder dan vorig jaar.

Hoeveel de netto-opbrengst precies bedraagt kon 'rommelmarktdirecteur' Hans Nieboer nog niet exact vertellen. "De gemaakte kosten zoals de catering, advertentie- en stortkosten van de overgebleven goederen worden in de komende dagen pas bekend."

Oud-directeur Hans Nieboer van De Barchschole werd zaterdag in de managehallen van Recreatiecentrum De Heksenlaak gehuldigd en in het zonnetje gezet voor zijn onafgebroken tomeloze inzet voor de rommelmarkt in al die 25 jaar. In een speciaal gedrukt T-shirt, met als opdruk 'Hans 25 jaar rommelmarkt directeur' draaide hij weer meningmaal aan het Rad van Avontuur en bracht hij enkele speciale objecten onder de 'veilinghamer'.

De hoeveelheid bijeen gebrachte 'rommel' was dit jaar ongekend groot. "Waar halen ze in vredesnaam elk jaar die rommel weer vandaan", was dan ook een veelgestelde vraag. "We gaan in de week voorafgaande huis aan huis bij de inwoners van Barchem langs. En ook op afroep komen we buiten Barchem langs. Soms wordt er een hele inboedel aangeboden", zo verklaarde parkeerwachter Ron Menop die samen met Björn Krabbenborg en Thijs Wesselink de eerste uren van de markt de handen vol had aan de massale stroom auto's. "Ze komen van heinde en ver." En dat werd inderdaad bevestigd door een van de automobilisten die zijn auto tot aan de nog toe vol had geladen. "Moet ik rechts of links af als ik naar Lochem wil?"

Of er ook een 26ste editie van de rommelmarkt komt kon de nieuwe directeur Frederique Oldebekkink van De Barchschole nog niet zeggen. "De intentie is er nadrukkelijk. Maar we gaan eerst de jubileumeditie evalueren." Als het aan initiatiefnemer en grote animator Hans Nieboer ligt komt er zeker een 26ste editie.