De winnende E1-pupillen van VV Ruurlo.
De winnende E1-pupillen van VV Ruurlo.

VV Ruurlo E1 wint Eurocup toernooi

Ruurlo - Hemelvaartsdag was het dan eindelijk zover. Het vertrek van de E1 pupullen van VV Ruurlo richting het Belgische Hamont voor het jaarlijkse Euro-cup Toernooi. Een groots opgezet tweedaags toernooi met deelnemers uit Nederland, Belgiƫ, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

In de poule van VV Ruurlo E1 namen twee ploegen uit Belgiƫ en een uit Frankrijk deel. Na een moeilijke start tegen Croissy U11 waarin een achterstand van 2-0 werd omgebogen naar een 2-2 gelijkspel werden alle andere poulewedstrijden vrij eenvoudig gewonnen. De vrijdag werd als tweede afgesloten, doordat Croissy een beter doelsaldo had geproduceerd. Zaterdag trad de E1 in de kruisfinale aan tegen de nummer een van poule A KVV Thes Sport, een jeugdopleiding uit het Belgische Tessenderlo. Deze wedstrijd werd met overmacht gewonnen zodat Ruurlo zich op kon gaan maken voor de finale. Na een voortreffelijke lunch, welke iedere dag werd verzorgd door Hampshire Hotel Avenarius, traden de mannen wederom aan tegen Croissy. De mooie finale,waarin Ruurlo duidelijk het overwicht had, eindigde in een 2-1 overwinning voor de geelzwarte, waarmee de toernooioverwinning een feit was. Een mooie extra verassing tijdens de prijsuitreiking was het dat Ruurlo ook nog eens het beste doelgemiddelde had gerealiseerd waarvoor een schaal in ontvangst mocht worden genomen. Een speciale dank van het team gaat uit naar de Supercoop voor de heerlijke versnaperingen en Avenarius voor de heerlijke lunches.
In Schalkhaar kwamen zaterdag 23 mei de winnaars van de zeven verschillende hoofdklassen bijeen om uit te maken welke club de sterkste is van het District Oost. ASV Dronten liet helaas verstek gaan, maar de hoofdmachten van de E pupillen van Nieuwkleusen, SV Schalkhaar, VVOG (Harderwijk), Bemmel, Quick'20 (Oldenzaal) en Ruurlo gingen vol passie de strijd met elkaar aan.De wedstrijden waren van hoog niveau en de ploegen deden niet voor elkaar onder, waardoor het een fantastisch schouwspel werd. Ruurlo bereikte via de poulefase de finale om de derde en vierde plaats waarin het na strafschoppen won van Quick '20 uit Oldenzaal. Afgelopen zondag werden de mannen gehuldigd op het sportcomplex waar ze als verassing ook nog eens de Bernard Dijkman bokaal kregen. De prijs van de vereniging voor het beste pupillenteam.