Voordat de finale werd gespeeld werd voor beide finalisten het Belgische volkslied gespeeld..
Voordat de finale werd gespeeld werd voor beide finalisten het Belgische volkslied gespeeld..

31ste Karel Stegeman A- Jeugdvoetbaltoernooi VV Ruurlo Belgisch onderonsje

Ruurlo - Teamleider Thomas Peppinck komt met een vol blad bier aanzetten. "Hé Jelle. Hier heb je een 'pintje'. Die heb je wel verdiend." Coach Jelle Coen en zijn spelersgroep proosten vervolgens samen met de gastgezinnen en hun begeleiders Thomas Peppinck en Ties Schurink uitbundig op de finaleoverwinning van de 31ste editie van het Internatonale Karel Stegeman A-Jeugdtoernooi van voetbalvereniging Ruurlo. In het allesbeslissende duel versloeg KV Mechelen op sportpark 't Rikkelder Pinkstermaandag hun landgenoten KAA Gent overtuigend: 3-1. En daarmee werd de sfeervolle toernooi editie van 2015 nadrukkelijk met een Belgisch sausje overgoten.

"We hadden bij de ontvangst al een ontzettend goed gevoel over deze jongens. Dit zou het winnende team wel eens kunnen worden. De jongens zijn uit het goede hout gesneden. Vormden een echt team en er heerste een goede discipline. Ze zongen na de eerste kennismaking al direct het Belgische volkslied", zo verwoordde Michel Jansen namens alle gastgezinnen van het team na afloop van de prijsuitreiking van het toernooi -die traditioneel door Reina Stegeman verzorgd wordt, zijn visie en gevoelens. En inderdaad. Met KV Mechelen kreeg het toernooi een waardige winnaar met als goede tweede KVV Gent. Jelle Coen die als winnende coach Dennis Henderickx verving was lovend over de organisatie en het niveau van het toernooi. "Super wat een ontvangst en gastvrijheid. En ook de organisatie was strak. Jammer dat een van de speelvelden niet goed in conditie was." En inderdaad. Dit laatste was het 'gesprek' van het toernooi. Na de eerste speeldag op zaterdag besloot de toernooicommissie onder aanvoering van de nieuwe voorzitter Marcel Bos in samenspraak met de scheidsrechters en de coaches van de deelnemende teams om het tweede speelveld in te ruilen voor het derde. "De conditie van de grasmat was absoluut niet goed: te oneffen en te hard van structuur. Het zal nadrukkelijk tijdens de evaluatie ter tafel komen", zo verklaarde Bos maandagavond na afloop van het toernooi dat voor het eerst gratis toegankelijk was. Wat ook nieuw was, was dat er voor het eerst in de geschiedenis vrouwelijke teambegeleidsters actief waren. Omdat in aanloop naar het toernooi nog een aantal functies van teambegeleiders open stonden besloot de toernooicommissie enkele spelers van de vrouwenafdeling te benaderen. Marcel Bos: "Onze meisjes- en vrouwenafdeling is een van de sterkst groeiende afdelingen binnen de vereniging. Een viertal 'meiden' hebben we aan ervaren teambegeleiders gekoppeld en die combinatie viel uitermate goed uit. Petje af voor hun inzet evenals voor al die andere tientallen vrijwilligers en gastgezinnen die het toernooi handen en voeten geven en het toernooi nadrukkelijk dragen."

Grote belevenis
Het jeugdteam van VV Ruurlo gaf de buitenlandse teams de nodige weerstand. De duels Tegen FC Honka (Finland), Team Aargau (Zwitserland), FC Rad (Servië), KV Mechelen, Sandfjord Fotball (Noorwegen), AS Trencin (Slowakije) en Club Langley (Engeland) werden met respectievelijk 2-0, 3-0, 2-1, 2-0, 5-0, 3-0 en 1-0 verloren. Mede aanvoerder Sander Krabben hield ondanks de nederlagen toch een goed gevoel over aan het toernooi. "Het is telkens weer een grote belevenis. We waren absoluut niet kansloos. Het toernooi had een hoog niveau." Krabben (21) nam voor het zes achtereenvolgende jaar deel aan het toernooi. "Jammer genoeg mag ik volgend jaar niet meer meedoen."

Officiële ontvangst
Zoals gewoonlijk werden alle deelnemende teams zaterdag rond het middenuur officieel gepresenteerd op sportpark 't Rikkelder. Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland opende met het hijsen van de nationale driekleur officieel het toernooi. Werden in het verleden de afgevaardigden van de teams door het gemeentebestuur in Kasteel Huize Ruurlo of de Orangerie ontvangen. Zaterdagmorgen vormde Pannenkoekenboerderij De Heikamp de perfecte locatie voor de officiële ontvangst.

Uitslagen
Eindstand: 1. KV Mechelen (België); 2. KAA Gent (België); 3. B.93 (Denemarken); 4. Sandefjord Fotball (Noorwegen); 5. Pogon Szczecin (Polen); 6. Halmstads BK (Zweden); 7. FK Rad (Servië); 8. Team Aargau (Zwitserland); 9. FC Honka (Finland); 10. AS Trencin (Slowakije); 11 Club Langley FC (Engeland); 12 VV Ruurlo. Beste speler: Jeff Callebaut (KAA Gent); Beste doelman Samuel Vavrus (AC Trencin); Topscoorder; Jordy Peffer (KV Mechelen) zes goals; Henk Wendt Fairplay Troffee: Club Langley.
Zie voor alle uitslagen en foto's:
www.vvruurlo.nl.

De winnaars van de 31ste editie van het Karel Stegemantoernooi: KV Mechelen.