Heleen Posthumus.
Heleen Posthumus.

Jubileum

Kunstkring BArt Kunstroute

Berkelland - In 2015 bestaat de KunstKring Ruurlo twintig jaar. Dit vieren zij met een aantal lustrumevenementen. Dat is de eerste tekst die men tegenkomt wanneer men de website van Kunstkring Ruurlo bezoekt. We zouden deze regels bijna kunnen herhalen voor Kunstkring BArt. Ook al bestaat die kunstkring nog 'slechts' tien jaar. Kunstkring BArt staat voor 'Berkelland Art'. En daar komen de leden ook vandaan en zelfs nog wat verder. Daar hoort Ruurlo toch ook bij, zou je denken?

De Ruurlose kunstenares Heleen Posthumus weet dat dat zo is. Zij is dan ook al jaren lid van Kunstkring BArt (en van de KunstKring Ruurlo) en weet dat de twee zelfstandige groeperingen weliswaar hetzelfde doel nastreven: cultuur dichter bij de mensen in de regio brengen, maar toch elk hun eigen wijze van benaderen hebben. Ze vullen elkaar in activiteiten aan en zijn qua lidmaatschap goed te combineren.

Doorgaans is BArt voornamelijk intern gericht: van elkaar leren door uitwisseling, het onderlinge contact tussen (semi)professionele en amateur kunstenaars stimuleren en samen dingen doen. En af en toe aan de buitenwereld tonen waar ze mee bezig zijn. Dat zijn voor BArt de belangrijkste activiteiten. In het jubileumjaar 2015 treedt deze kunstkring nu eens wat meer op de voorgrond.

Bij de jubileumactiviteiten staat het betrekken van zoveel mogelijk kunstminnende Berkellanders dan ook voorop. Het zijn er twee. Eén is kijken; één is doen. In het komende weekend (30 en 31 mei) en het eerste weekend van juni (6 en 7 juni) tonen 21 leden van de vereniging hun werk langs een ongeveer 25 kilometer lange kunstroute die loopt van Borculo via Haarlo en Eibergen naar Rekken en zelfs nog even door tot aan de grens met Haaksbergen (of omgekeerd). Op een dertiental locaties, variërend van opengestelde ateliers, eigen tuinen of beschikbaar gestelde bedrijfsruimtes, kunnen bezoekers hun schilderijen, keramiek, houtsnijwerk en grafiek uitgebreid bekijken.

Zo kan men bijvoorbeeld het werk van Heleen Posthumus uit Ruurlo op zaterdag 30 mei en 6 juni vinden in het kantoorgebouw van Makelaardij Wormgoor aan de Grotestraat in Eibergen. Bezoekers kunnen zo een beeld krijgen hoe divers de werken en dus ook de leden van Kunstkring Bart zijn. De expositielocaties zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Informatieboekjes zijn beschikbaar op alle locaties, op het informatiecentrum in 't Stieltjen in Haarlo en bij het VVV Ruurlo.


Donderdagavondtoertocht

MC Ruurlo

Ruurlo - Donderdag 28 mei staat de tweede toerroute van de Donderdagavondtoertocht zesdaagse van Motorclub Ruurlo op het programma. De start is om 18.30 tot 20.00 uur vanaf het clubgebouw van MC Ruurlo aan de Vosheuvelweg.

De route gaat van Vorden via Steenderen naar Doesburg naar de andere kant van de IJssel. Daarna langs de Veluwezoom richting Klarenbeek en via Lochem terug naar het clubgebouw. De route is ongeveer 110 kilometer.