De eerste tenten 'backstage' stonden maandagavond al.
De eerste tenten 'backstage' stonden maandagavond al.

Nieuwssite NU.nl bekroont Reurpop tot leukste festival van de week

Ruurlo - Tientallen vrijwilligers leggen vandaag, donderdag en vrijdag de hand aan de inrichting en aankleding van het terrein voor het muziekfestival Reurpop dat vrijdagavond 5 juni losbarst aan de Wiersseweg. En als extra duw in de rug werd het festival door NU.nl recent bekroont tot één van de leukste festivals van aankomend weekeinde. Het Ruurlose muziekfestival wordt door de nieuwssite in een adem genoemd met onder andere Amsterdam Open Air, Vestrock, Fortarock en het Indian Summer Festival. "En dat is een fantastische opsteker en bekroning", zo laat pr-man Luuk Rouwhorst van Stichting Vrienden van Reurle die het festival organiseert weten. Reurpop begint vrijdag en duurt tot en met zondag 7 juni.

NU.nl is het grootste online nieuwsmedium van Nederland en trekt dagelijks zo'n 2,5 miljoen unieke bezoekers naar haar site. Dat het Reurpopfestival in dit rijtje met leukste grote rock- en dancefeesten genoemd wordt, zegt wat over hoe je met een groep toegewijde vrijwilligers een volwaardige festivalbeleving kunt creëren. Reurpop wordt immers niet georganiseerd door een bedrijf, maar 'gewoon' door de 'Vrienden van Reurle'. Stichting 'Vrienden van Reurle' kan elk jaar, zo ook deze week en aankomend weekeinde weer rekenen op de hartverwarmende steun van ruim 250 vrijwilligers. Luuk Rouwhorst: "Zonder hen is het simpelweg niet mogelijk om het Reurpopfestival mogelijk te maken. Er moet immers mensen zijn die biertjes tappen, munten verkopen, het terrein bewaken, de parkeerplaats in de gaten houden, in het Rupo-pak rondlopen en ga zo maar door," De organisatie van Reurpop is trots dat het volgens NU.nl tot de leukste festivals van de komende week mag behoren en zal alles op alles zetten om dit compliment waar te maken.
Kom daarom vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni naar alweer de achtste editie van het Reurpopfestival en maak het mee!

Terrein indeling
De indeling van het festivalterrein is geheel anders in vergelijking met de afgelopen jaren. "We hebben alles bijna op de kop gezet", zo verklaart voorzitter Martijn Klein Brinke van de organiserende stichting. Rechts op het terrein vindt men Het House Hous. Vrijdagavond is het 'house' omgetoverd tot de Hartkoor Arena waar koren uit Ruurlo en omstreken zich presenteren. In deze arena zal die avond Reurkoor centraal staan met optredens van gezelligheidskoren als Efkes Anders, Schouder een Schouder en Leedvermaak en het koor Markant. Het 'house' is aangekleed met een heuse immens grote 'koptelefoon' die de stichting recent voor een habbekrats op de kop wist te tikken. Nieuw dit jaar is ook de Theatertent. Pr-man Luuk Rouwhorst: "Een festival zonder theater is geen echt festival meer. De afgelopen jaren heeft men op Reurpop kunnen genieten van straattheater, maar dit jaar zal er meer theater te zien zijn. Voor een totaal overzicht van alle optredens en de tijden en locaties, zie de website.

Live Champions Leaguefinale
De organisatie van Reurpop snapt dat een aantal bezoekers zaterdagavond de bloed spannende Champions League finale tussen FC Barcelona en Juventus voor geen goud willen missen. In plaats van de wedstrijd thuis op de bank te kijken nodigen zij de ware voetballiefhebbers uit om deze samen met andere voetballiefhebbers gezellig live op Reurpop te komen aanschouwen. Het bier staat koud en in de rust kan men snel even een optreden meepakken. Vorig jaar konden de pre-party bezoekers op de Reurpop vrijdag al genieten van de WK -wedstrijd Spanje - Nederland. Dat werd, mede dankzij de monsterzege van Oranje, één groot succes.


www.reurpop.nl