De twee Ruurlose finalisten Andrie Holtslag (l) en Theo Kasteel.
De twee Ruurlose finalisten Andrie Holtslag (l) en Theo Kasteel.

Ruurloër Theo Kasteel winnaar

32ste finale Z-M biljarttoernooi

Ruurlo – Ruurloër Theo Kasteel is winnaar geworden van de 32ste editie van het jaarlijkse Zieuwentse-Mariënveldse Biljartkampioenschap. Als tweede eindigde zijn plaatsgenoot Andries Holtslag. Er namen 70 biljarters deel aan dit persoonlijke toernooi. In deze onderlinge competitie waren er twee voorrondes, verdeeld over drie locaties te weten: Café Heutinck en Café Wieggers te Mariënvelde en Buurt en Clubhuis 't Kevelder te Zieuwent. Op basis van het tien punten systeem werden de 32 best geplaatsten uitgenodigd voor de finale wedstrijden die door middel van loting uitmaakt wie tegen wie moet spelen.

Hier vond het knock- out systeem plaats, Uiteindelijk bleven er vier finalisten over. Te weten Theo Kasteel, Andries Holtslag, Anton Stortelder en Jos Rosendahl. Bekend is dat dit toernooi wordt gekenmerkt door deelnemers uit alle windstreken met dit jaar een sterke vertegenwoordiging uit Ruurlo. Dat deze biljarters niet alleen voor de lol meededen bleek al snel in de rangschikking.
Van de in totaal zeven deelnemers uit Ruurlo bereikten vijf personen de finalisten plaats. In de halve finale speelde Andries Holtslag tegen Anton Stortelder en Theo Kasteel tegen Jos Rosendahl.
In de wetenschap dat zowel Anton Stortelder en Jos Rosendahl beiden al drie maal het Z-M hadden gewonnen, waren de gokkers op de hand van deze beide mannen, echter het pakte totaal anders uit. Anton Stortelder kwam niet in zijn spelritme en het resultaat was 78 caramboles van de 130 te maken caramboles.
Nieuweling Andries Holtslag toonde zich zeer strijdbaar en won terecht deze partij met de te maken 47 caramboles. Op het andere biljart hetzelfde beeld. Een gedreven Theo Kasteel die vanaf het begin fanatiek de strijd aanbond met bepaald geen gemakkelijke tegenstander: Jos Rosendahl.
In 24 beurten behaalde Theo Kasteel zijn 75 te maken caramboles en Jos Rosendahl niet verder kwam dan 74 van de 110 te maken caramboles.

Leek in de finale in het begin al snel beslist door Theo Kasteel, echter na de 20ste beurt begon Andries Holtslag met een inhaalrace, waarbij opgemerkt dat bij beurt 27 Andries Holtslag 45 caramboles had gemaakt van de te maken 47 caramboles en Theo Kasteel 69 caramboles van de 75 te maken caramboles. Echter bij de 28ste beurt liet Theo Kasteel er geen enkele twijfel meer over bestaan wie de echte kampioen 2015 was. Onder de belangstellenden was men vol lof op de manier waarop deze finale werd gespeeld en ook een waardering voor de organisatie.