De wagenbouwgroep van 'De Brookse Buurtjes'.
De wagenbouwgroep van 'De Brookse Buurtjes'. Foto: Jan Hendriksen

'De Brookse Buurtjes' dagen Ruurloërs uit om aan allegorische optocht deel te nemen

Ruurlo - In het diepste geheim zijn een zestal families uit buurtschap 't Ruurlose Broek al begonnen met bouw van een wagen voor de allegorische optocht die tijdens de komende Septemberfeesten weer door het dorp trekt. Onder het motto 'Wij willen een goede concurrentie' is de groep 'De Brookse Buurtjes' al een aantal maanden druk in de weer met hun nog geheime creatie. Vorig jaar nam de groep voor het eerst deel aan de optocht. En naar de mening van de families Tragter, Nieuwenhave, Stoverink, Eggink, Boomkamp en Ribbers kan de 'Reurlse optocht' wel een impuls gebruiken.

Vorig jaar zorgde de groep voor de nodige interactie met het publiek. "We hopen dat dit jaar meer (vrienden)groepen en (buurt)verenigingen aan de optocht deelnemen. Laat Oranjevereniging Ruurlo zien dat wij als Ruurloërs de optocht een warm hart toedragen en dat die in stand wordt gehouden. Want zeg nu zelf? Wat zijn de Septemberfeesten zonder een allegorische optocht. Niets toch", aldus Chiel Tragter namens 'De Brookse Buurtjes'.

De 'Brooksen' lieten zich vorig jaar november nadrukkelijk horen tijdens een 'brainstormavond' die Oranjevereniging Ruurlo voor de deelnemers en oud-deelnemers aan de optocht had belegd. "Maar naar onze mening zijn met die ideeën die gespuid werden te weinig gedaan.
Laat de teugels rond de deelname iets losser. Laat wat meer actie toe. We zijn er absoluut niet op uit om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Integendeel zelfs.
Maar een beetje meer actie en spektakel moet toch mogelijk zijn", zo zegt Marian Nieuwenhave die de nodige ervaring met het bouwen van optochtwagens heeft. Met dit artikel wil de 'Brookse' groep andere potentiële deelnemers die nog niet over de drempel zijn gestapt om deel te nemen dat extra duwtje meegeven dat alsnog te doen. "Hoe meer zielen hoe meer vreugd", zo zegt André Nieuwenhave.

De woorden van 'De Brookse Buurtjes' klinkt bestuurslid Henk Haakmeester van de Optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo als muziek in de oren. "We hebben met een aantal spelregels te maken. Maar we waarderen elke bijdrage. We hebben tijdens de algemene ledenvergadering besloten dat de deelname beperkt blijft tot deelnemers en wagenbouwgroepen uit Ruurlo. En daar houden we ons ook aan."

Cadeaubonnen
Oranjevereniging Ruurlo stelt evenals vorig jaar in samenwerking met de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV) cadeaubonnen beschikbaar in het kader van de allegorische optocht. De optochtbon wordt uitgereikt na inschrijving. Meld u zich daarom aan voor de allegorische optocht die zaterdag 12 september en zondag 13 september door de Ruurlose straten trekt.

Deelname is mogelijk in de volgende categorieën: grote wagens, auto met aanhanger, kleine wagens/karretjes of loopgroep en fiets of enkeling. Er zijn prachtige geldprijzen en bekers te winnen. Voor meer informatie zie: www.oranjevereniging-ruurlo.nl. Hier kan men zich tevens aanmelden voor de optocht.