Gasten en vrijwilligers genoten van allerlei lekkers.
Gasten en vrijwilligers genoten van allerlei lekkers.

Gezellig samenzijn met gasten en vrijwilligers

Genieten tijdens picknick Zonnebloem

Ruurlo - Al verschillende jaren organiseert Zonnebloem Ruurlo een picknick voor haar gasten en vrijwilligers. Dit jaar werd de picknick op 27 mei weer gehouden op het terrein van Aaltje en Arend Megelink. De picknick is bedoeld als een gezellig samenzijn van gasten en vrijwilligers onder het genot van allerlei lekkers.

De gasten werden verwelkomd met een kopje koffie met eigen gebakken cake of koek. Na de borrel werd er door de gastvrouw heerlijke, zelfgemaakte aspergesoep geserveerd wat gretig aftrek vond.
Daarna stond er een buffet met allerlei, door de vrijwilligers zelfgemaakte, gerechtjes en hapjes klaar met aan het eind nog diverse toetjes. Na het eten was er tijd om even onderuit te zakken en te genieten van oude liedjes die Jenneken Roekevisch op haar accordeon speelde. Kortom: ook al hebben de gasten van de Zonnebloem een fysieke beperking, de Zonnebloem probeert de gasten onbeperkt te laten genieten.

Belangeloos
Tijdens het eten sprak Petra Betting allen even toe. Allereerst bedankte zij de vrijwilligers voor de voorbereidingen, het maken van de gerechtjes, het schoonmaken en klaarzetten en dergelijke.
Daarna bedankte zij de gasten voor hun aanwezigheid, want zonder hen was deze dag niet geslaagd. Een speciaal dankwoord werd gericht aan Aaltje en Arend Megelink die belangeloos hun plek, en dit al vele jaren, beschikbaar stellen. Daarvoor zorgen zij dat de schuur leeg, opgeruimd en schoon is.
Daarnaast wordt met behulp van hun schoonzoon een tent opgezet en stoelen en tafels klaargezet. En dan niet te vergeten de door Aaltje gezette koffie en gemaakte soep! Als dank voor hun inzet overhandigde Petra Betting hen een bloemetje en een VVV-bon. Zie voor meer foto's de website.


www.zonnebloem.nl/ruurlo