Het winnende juniorenteam van VV Ruurlo.
Het winnende juniorenteam van VV Ruurlo.

Meisjes C van VV Ruurlo beste juniorenteam

Ruurlo - Tijdens het Internationale Karel Stegemantoernooi van VV Ruurlo zijn de meiden van voetbalvereniging Ruurlo MC1 verkozen tot het beste juniorenteam seizoen 2014/2015. Deze eer viel hen te beurt omdat ze dit seizoen een grote ontwikkeling doorgemaakt hebben.

Ondanks dat een aantal meiden al langer met elkaar voetbalden was het seizoen begin wat onwennig. Echter doordat de trainers Vincent Koë en GertJan Zonneveld naast de voetbaltechnische training ook inspeelden op het creëren van een juiste en positieve sfeer, bleek dat de meiden zich konden meten met de grote verenigingen in de regio. Zo werden onder andere de MC1 teams van Grol, FC Winterswijk, Longa'30 (Lichtenvoorde) en RKZVC (Zieuwent) aan de spreekwoordelijke zegekar gevonden. Met slechts zestien doelpunten tegen (halve competitie) eindigden de MC1 op een verdienstelijke vierde plaats, na Varsseveld, AD '69 en Rekken. Volgend seizoen zal het hele team als meisjes B verder gaan echter is er niet genoeg aanwas voor een volledig nieuw meisjes C team.


Zaalvoetbalfinale geschrapt

Ruurlo - Omdat de zaal voetbalafdeling van VV Ruurlo niet voldoet aan de gestelde licentie eisen van de KNVB voor het komende seizoen zal de finale wedstrijd tussen VV Ruurlo en de winnaar van het duel ZSW/DPN 2 en Drienerlo 1 geen doorgang vinden. VV Ruurlo beschikt namelijk niet over een gediplomeerde trainer/coach die de KNVB op het niveau van de Topklasse stelt. Inzet van het duel was handhaven of promotie naar de Topklasse van het district Oost van de KNVB.

Alvorens VV Ruurlo aan de nacompetitie was begonnen was VV Ruurlo door de KNVB gevraagd om uit sportief oogpunt toch deel te nemen aan de nacompetitie met als doel degradatie uit de Topklasse te voorkomen. Thuis werd vorige week met 5-3 gewonnen en uit speelde Ruurlo men gelijk met 3-3 tegen HHC Hardenberg en was plaatsing voor de finale een feit. "Met verbazing hebben we dan ook kennis genomen dat de finale wedstrijd niet zou plaatsvinden om bovengenoemde reden", zo verklaart een zeer teleurgestelde coach Hans Schouten die na tien jaar afscheid neemt van het zeer succesvolle zaalvoetbalteam. Zo komt er een onverwacht einde voor de zaalvoetballers aan vijf jaar Topklasse niveau. In Hardenberg was het al met al een spannende wedstrijd, waarin Ruurlo tot drie maal toe op achterstand kwam. Er vielen in totaal zes doelpunten, gelijk verdeeld over de beide teams en doelpunten makers aan Ruurlo zijde waren: Niek Sprukkelhorst, Wouter Schouten en Jelle Kornegoor. In het eerste duel opende Niek Sprukkelhorst de score, maar zes minuten later was het HHC die de stand gelijk trok. Nick te Veldhuis bracht Ruurlo opnieuw op voorsprong, maar wederom kwam HHC langszij. Een 2-2 ruststand, die gelet op de krachtsverhoudingen een terechte weergave was van de eerste helft. Aan het begin van de tweede helft liep Ruurlo uit naar een 4-2 voorsprong door doelpunten van Huub en Jelle Kornegoor. Uit een man meer situatie wist HHC niet te scoren. Even daarna was het toch raak, 4-3. Zes minuten voor tijd bepaalde Jelle Kornegoor met een fraaie stift over de keeper van HHC de eindstand op 5-3.


Zomerschaak in bibliotheek

Ruurlo - Eind mei is er op de vrijdagmiddagen voor de eerste keer deze zomer geschaakt in de bibliotheek van Ruurlo.

Acht schakers, waarvan zes spelers van schaakvereniging 't Stokpaard, speelden diverse vriendschappelijke partijen tegen elkaar. Van 14.00 tot 16.00 werd er slag geleverd op de 64 schaakvelden. Er is dus duidelijk behoefte om in de zomer een potje schaak te spelen. Iedereen is welkom om te komen schaken, jong, oud, beginnend of gevorderd, het maakt niet uit. Kom schaken in de bibliotheek, iedere vrijdagmiddag. U bent van harte welkom.


Seizoensafsluiting SVBV

Barchem - In het weekend van 13 en 14 juni heeft de seizoenafsluiting van voetbalvereniging SVBV Barchem plaats op het sportcomplex aan de Maandagsdijk. Het programma ziet er als volgt uit.

Zaterdag 13 juni
17:00 – 20:00 uur Spellencircuit voor de SVBV jeugd
20:00 - 01:00 uur Feestavond voor leden, vrijwilligers, donateurs en sponsoren.
Zondag 14 juni
12:00 – 18:00 uur Sixday, voet- en volleybaltoernooi
Naast het voet- en volleybaltoernooi zijn er nog meerdere activiteiten waaraan men kan deelnemen en waarbij mooie prijzen zijn te winnen.
Meer informatie over de Sixday is te vinden op www.svbvbarchem.nl.
De mogelijkheid tot aanmelding is verlengd tot en met zondag 7 juni.