Boven: Xiënna Post. Linksonder: Fay Nijenhuis. Rechtsonder: Linda Stegeman, Annika Drenth, Fleur van de Kerkhof en Carly Stegeman.
Boven: Xiënna Post. Linksonder: Fay Nijenhuis. Rechtsonder: Linda Stegeman, Annika Drenth, Fleur van de Kerkhof en Carly Stegeman.

Turnen

Zeven medailles voor RGV Ruurlo

Ruurlo – Voor de turndames Fay Nijenhuis en Xiënna Post van RGV Ruurlo was het afgelopen weekeinde een belangrijk weekeinde. Het tweetal turnde in Leek en Lelystad hun NK/Districtsfinale wedstrijd en ze gingen met goede voorgaande resultaten deze wedstrijd in. Ook werd er door de groep van trainster Nora Peppinck deelgenomen aan de individuele springwedstrijden in Wezep. Hier stonden vier dames van RGV Ruurlo op de wedstrijdvloer en gingen met zeven medailles naar huis.

Xiënna Post stond in Lelystad voor haar districtsfinale. Tijdens de voorbereiding had ze een behoorlijke val gemaakt van de balk en ze zag erg tegen de balk op. Helaas moest ze daar ook nog beginnen en tijdens het inturnen viel ze weer precies als in de training van de balk.

Meiden leveren een puike prestatie

Vervolgens is er besloten om toch maar de koprol te laten zien. Aan het begin van de oefening moest ze jammer genoeg de balk verlaten, maar de koprol ging erg goed. De overige drie toestellen gingen erg goed en eindigde zelfs op sprong op een zevende en op brug op de negende plaats. Helaas was dit niet voldoende voor een podium plek en werd ze 26ste.
Fay Nijenhuis mocht voor haar NK afreizen naar Leek. Bij sprong eindigde ze op een mooie twaalfde plek. Op brug moest ze zich helaas iets inhouden en werd hier veertiende. Vervolgens kwam de balk, normaal een favoriet toestel, maar met een val en twee grote wiebels gooide roet in het eten en ze werd hier 30ste. Op vloer turnde ze voor het eerst een nieuwe serie (bedacht op de wedstrijd) en dit bracht haar uiteindelijke een achtste plek op vloer. Als de balk ook volgens plan was gegaan kwam ze in de top vijf uit, helaas eindigde ze nu op een 23ste plek. Fay Nijenhuis en Xiënna Post konden ondanks de balk toch met een opgeheven hoofd naar huis want ze kunnen terug kijken naar een erg goed seizoen, waarbij ze op alle plaatsingswedstrijden op het podium zijn geëindigde.

Recreanten
Voor RGV Ruurlo deden vier dames mee aan de individuele springwedstrijden. In de gymlessen op zaterdagmorgen is hier naar toe gewerkt en de resultaten mogen er ook zijn. Linda Stegeman behaalde een bronzen medaille op minitrampoline. Annika Drenth kreeg het zilver omgehangen op het toestel Airtumbling. Fleur van de Kerkhof behaalde zelfs twee medailles, te weten goud op de minitrampoline en zilver op het springtoestel. Als klapper op de vuurpijl behaalde Carly Stegeman op alle toestellen een medaille.
Tweede werd ze op de minitrampoline en op het springtoestel en de Airtumbling behaalde ze een eerste plaats.