De jonge gymnasten zorgen voor een kleurrijke uitvoering.
De jonge gymnasten zorgen voor een kleurrijke uitvoering.

'D.O.S. bekent kleur': zeer kleurrijk en sfeervol showspektakel

Barchem - In dorpshuis 't Onderschoer was het zondagmiddag 31 mei een kleurrijke boel. Daar hield gymnastiekvereniging DOS haar tweejaarlijkse uitvoering onder de titel: 'DOS bekent kleur'.

Bijna alle (gym)groepen, van jong tot oud, lieten zien wat zij in petto hadden, waarbij vele groepen al enkele maanden geleden met het oefenen waren begonnen.

Dat was zeker te zien en het vele publiek genoot met volle teugen, net als de 'hoofdrolspelers' en hun leiding zelf.

Tweejaarlijkse uitvoering van gymnasten

De optredens waren erg divers en de tumblingbaan, die geleend mocht worden van gymnastiekvereniging RGV uit Ruurlo kwam heel goed van pas. Ook werden, tijdens de uitvoering de jubilarissen in het zonnetje gezet en was er een verloting waarbij twee winnaars een rondvlucht mogen maken boven Barchem en omgeving.

Al met al een zeer geslaagde middag waarbij DOS iedereen wil bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan deze 'kleurrijke' uitvoering.


Pepijn en Joris Reinderink gekwalificeerd voor NK wielrennen in Lieshout

Ruurlo - Na zevenselectiewedstrijden in Oost Nederland hebben de broers Pepijn en Joris Reinderink uit Ruurlo zich beide geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap wielrennen bij de jeugd.

Zondag 7 juni verschijnen ze aan de start in Lieshout. Hier is een zwaar parcours uitgezet waar alleen de beste jeugdrenners uit elke regio van Nederland aan de start staan.

Afgelopen weekend hebben Pepijn en Joris een goede generale gehad in Harkema en Hoogezand. Pepijn reed zelfs twee keer naar een tweede plaats en Joris behaalde hier een verdienstelijke zevende en achtste plaats.

Hoewel het komend weekeinde zwaar en lastig zal worden zijn de verwachtingen toch hoog gespannen en hopen ze beiden op een plaats bij de top tien van Nederland.