Leerlingen van De Driesprong tijdens een van de proeven.
Leerlingen van De Driesprong tijdens een van de proeven.

Juffen vierden samen verjaardag

Leerlingen Driesprong nemen proef op de som

Ruurlo - De juffen op basisschool De Driesprong vierden donderdag 28 mei gezamenlijk hun verjaardag. De juffen werden aan het begin van de ochtend feestelijk toegezongen door alle kinderen van de school. Daarna kregen zij een cadeau aangeboden namens alle kinderen. Dit cadeau was verzorgd door de ouderraad.

De juffen waren erg blij met de boekenmandjes en hadden op hun beurt een verrassing voor de kinderen. Er volgde geen normale schooldag, maar een dag vol met proefjes. In de lokalen hadden de onderwijzeressen diverse proefjes klaar gezet.

Kinderen konden in groepjes van vier hiermee aan de slag. Zo waren er proefjes op het gebied van water, vuur, licht, geluid, lucht en elektriciteit. Vol enthousiasme ging zowel jong als oud van start.

De Driesprong vindt het belangrijk dat kinderen een aanraking komen met techniek. Kinderen zijn vanuit zichzelf nieuwsgierig, willen graag weten hoe dingen werken of in elkaar zitten. Kinderen zijn in hun dagelijks leven omringd door techniek, zijn hiervan afhankelijk en moeten hiermee om leren gaan. De school wil de kinderen stimuleren in hun technische ontwikkeling en deze dag sluit volgens het team van de school hier prima op aan.

Na een gezamenlijke lunch met hamburgers en broodjes gezond werd de dag afgesloten met de 'marshmallow challenge'.
Elk groepje bouwde een zo hoog mogelijk bouwwerk van ongekookte spaghetti, tape, touw en één marshmallow.
Het groepje van Melissa, Lars, Zhen-Jelte, Jill, Levi, Lucas, Vera, Frederike, Britt en Friso werd de winnaar. De juffen en kinderen kijken terug op een geweldige dag.
De school bedankt alle ouders voor hun hulp!


Werkzaamheden instellen voorrangskruisingen
Dorpsstraat/Esweg/Kerkplein

Ruurlo - Dostal Wegenbouw gaat volgende week in opdracht van de gemeente Berkelland aan het werk met het instellen van voorrangskruisingen op aansluitingen van de Dorpsstraat met de Esweg en het Kerkplein. De voorrangskruising wordt gewijzigd en het verkeersplateau wordt ingekort voor het gedeelte tussen de Dorpsstraat 13 en de kruising met de Esweg. Het gaat om de verhoogde aansluiting van de Dorpsstraat met de Esweg en het Kerkplein.

De werkzaamheden beginnen op maandag 8 juni en zijn afgerond op vrijdag 12 juni. De aannemer die het werk gaat uitvoeren is Dostal Wegenbouw uit Vorden.

Voor deze periode zal de weg afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid. De weekmarkt op vrijdag 12 juni wordt verplaatst naar de parkeerplaatsen aan de Zuivelweg (achterzijde Aldi).

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de projectleider van gemeente Berkelland,


E. Koldeweij tel. 0545-250 250