Patrick en Suzan nationaal klootschietkampioen.
Patrick en Suzan nationaal klootschietkampioen.

Broer en zus Zieverink Nederlands jeugdkampioen klootschieten

Ruurlo – Broer en zus Patrick en Suzan Zieverink uit Ruurlo hebben zondag 14 juni voor een grote verrassing gezorgd tijdens het NK klootschieten in het Twentse Geesteren. Beiden wisten in hun leeftijdscategorie de nationale allround klootschiettitel voor zich op te eisen.

Suzan Zieverink werd tijdens de NK wedstrijden begeleid door Marleen Hoffman. Dit koppel blijkt goed op elkaar ingespeeld getuige de prestaties die geleverd zijn.
Suzan startte op het onderdeel straat en ging matig van start. Daarna kwam ze los en werd het 800 meter lange parcours met goede schoten overbrugd in tien schoten en een 75 meter over de finish. Niet slecht en niet goed. Dit bleek uiteindelijk goed voor een vijfde plaats.
Het onderdeel veld was het volgende onderdeel. De veldbaan was super geprepareerd. Suzan ging lekker van start en wist alle vijf schoten op een prima niveau vast te houden. Ze overbrugde een afstand van ruim 412 meter. Goed voor een derde plaats. Tenslotte stond het onderdeel zetten op het programma. Op dit onderdeel werd voor het tweede jaar met een standaard kloot gegooid van 275 gram. De score van 40,15 meter was negen meter meer dan vorig jaar en een dik persoonlijk record. Bijna vier meter meer dan nummer twee en goed voor een eerste plaats. Bij het optellen van alle resultaten bleek Suzan de beste te zijn in haar leeftijdsklasse tot 16 jaar. De allround titel en bijbehorend shirt waren haar deel.

Niet achter blijven
Met zulke goede resultaten kon broer Patrick natuurlijk niet achterblijven. Onder leiding van zijn trainer en vader Wilfried Zieverink werd de strijd aangegaan met de vele concurrenten. Ook Patrick ging matig van start maar herstelde zich met een aantal schoten van over de 170 meter. Patrick kwam met zeven schoten en 64 meter binnen. Iets slechter dan hij gehoopt had maar wel genoeg voor een mooie tweede plaats. Direct hierna werd het onderdeel veld verschoten. Patrick begon met een afschot van ruim 105 meter. Daarna werden de schoten alleen maar langer. Uiteindelijk werd in vijf schoten ruim 594 meter afgelegd. Twee meter meer dan nummer drie en vier meter minder dan de winnaar van dit onderdeel. Tot slot het altijd lastige onderdeel zetten. Doel was het verbeteren van het PR welke op bijna 54 meter stond. Met een schot van 54,89 meter werd aan deze doelstelling ruim voldaan. Een bijbehorende derde plaats was natuurlijk niet verkeerd. Na het optellen van de resultaten werd al snel duidelijk dat hij gemiddeld de beste van alle jongens was. De allround titel en bijbehorend shirt werden ook aan hem uitgereikt.

Broer en zus zijn momenteel ook nog volop in de race voor de hoofdtoernooi van de Champions Tour. Deze reeks wedstrijden zijn ter voor bereiding voor het EK 2016.