De jeugd van de E-pupillen van SVBV speelden tegen hun vaders.
De jeugd van de E-pupillen van SVBV speelden tegen hun vaders.

Six Days voetbalvereniging SVBV

Zeer geslaagde seizoenafsluiting

Barchem - Voetbalvereniging SVBV heeft afgelopen weekeinde het seizoen 2014-2015 voor jong en oud op 't sportcomplex aan de Maandagsdijk afgesloten met diverse activiteiten. Zaterdagmiddag begon de jeugd met een spellencircuit. Zaterdagavond was er de drukbezochte feestavond voor de senioren, vrijwilligers, donateurs en sponsoren. Het hoogtepunt hierbij was zonder meer de ceremonie rond Geert Harkink die benoemd is tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Hij werd koninklijk onderscheiden door burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem en muziekvereniging Crescendo bracht hem een serenade.

Op zondag had de traditionele Sixday plaats, een voet- en volleybaltoernooi voor jeugd- en senioren teams. In totaal hadden zich 26 teams aangemeld voor de diverse spelonderdelen. Vanaf 12.00 uur werd er gestreden om de prijzen. Om 17.00 uur kon de balans worden opgemaakt. Ook traditioneel is de wedstrijd tussen een jeugdteam en hun ouders. Dit jaar was het de beurt van de spelers van de E-teams om het op te nemen tegen hun vaders. Hoewel de vaders toch over aanzienlijk meer ervaring beschikten dan hun kroost, wisten ze toch niet meer dan een nipte overwinning uit het vuur te slepen. De vaders wonnen met 2-1.

Daarnaast was er nog de mogelijkheid deel te nemen aan het wasmachine schieten. De firma Koeleman had een stapel gebouwd van een zestal wasmachines. Het was de bedoeling vanaf elf meter een voetbal in de geopende wasmachine te schieten. Carradin Griemelink bij de jeugd en Richard van der Laan bij de senioren waren de gelukkige winnaars van de ook door de firma Koeleman beschikbaar gestelde prijzen. De Sixday werd gekenmerkt door een uitstekende sfeer waarbij der Olympische gedachte hoog in het vaandel stond: meedoen is belangrijker dan winnen! Getuige ook bijgaande foto van de wedstrijd tussen de vaders en spelers van de E-teams.

Uitslagen Six-day:
Voetbal 6 tegen 6 ouder dan 15 jaar: 1. Op veld 1...Op veld 3...Sorry op veld; 2. 2 Berkelbar; 3. Team Ronnie.
Volleybal 6 tegen 6 ouder dan 15 jaar: 1. Larikslaan; 2.Wijn en bier geeft plezier; 3. FV Knudde.
Beachvolleybal: 1. Beachchickies; 2. BB'ers; 3. De Zandhappers;
Voetbal 4 tegen 4 7 t/m 10 jaar: 1. Barca Boys 2. De Snackies; 3. De 4 Parkieten; 4. Mini-ons.
Voetbal 4 tegen 4 10 t/m 13 jaar: 1. De Zijlijnsnuivers; 2. NijntjesDeVoetbalKonijntjes; 3. Vleugelflitsers; 4. Bitches 2.0.