Acrogym RGV Ruurlo behaalde de derde plek.
Acrogym RGV Ruurlo behaalde de derde plek.

RGV Ruurlo Turnen Dames en Acrogym sluiten seizoen succesvol af

Ruurlo – Voor de afdelingen Turnen Dames en Acrogym van RGV Ruurlo stond afgelopen weekeinde het afsluitende weekeinde op het programma. De sporters van Turnen Dames mochten richting Enschede om daar deel te nemen aan de toestelkampioenschappen vierde en vijfde divisie van District Oost. Voor veel turnsters was het de eerste wedstrijd waarin ze hun eigen oefeningen of nieuwe elementen konden uitproberen voor het komende seizoen. De Acrogymgroep nam in Beverwijk deel aan het OKWN (Oost Kampioenschap West Nederland). Hier mochten ze hun 'Raveleijn-demo' nogmaals laten zien tijdens een demonstratiewedstrijd.

Femke Hogevonder, Ilse Bosvelt en Gwen de Wijs mochten voor het eerst op de wedstrijdvloer met hun eigen wedstrijdoefening, extra spannend dus. Femke en Ilse begonnen op sprong en Femke werd hier eerste en Ilse tweede. Op brug mochten beide meiden ook het podium betreden, alleen hier was Ilse eerste en Femke derde. Verder mocht het tweetal nog een medaille mee naar huis nemen, namelijk een bronzen medaille op balk (Ilse) en op vloer (Femke). Gwen de Wijs turnde op de andere baan, echter was de concurrentie erg groot, maar op brug (4e) en sprong (5e) kwam ze wel dicht bij het podium.
Evelien van Alten en Zita van Poelwijk waren in de tweede wedstrijd aan de beurt. De meisjes begonnen op de balk en Zita draaide hier zo'n goede oefening en die beloond werd met een gouden medaille. Verder eindigden de meiden rond de tiende plek op de overige toestellen. In de laatste wedstrijd kwamen Nora Peppinck en Maike Houtman aan de beurt. Beide dames turnde een goede wedstrijd en eindigde op sprong en vloer in de top tien. Echter op balk lieten ze een paar steekjes vallen, maar op brug werd Nora beloond met goud.
Marjolein van Haaften kwam op zondag in actie, omdat zij met Acro op zaterdag deelnam aan de wedstrijd. Marjolein eindigde bij alle toestellen in de top tien, op vloer liet ze haar nieuwe oefening zien en werd hier zevende en op balk behaalde ze een zesde plek. Marjolein behaalde op sprong en brug een medaille. Op brug draaide ze een sterke oefening en dat werd beloond met zilver en op sprong mocht ze zelfs goud mee naar huis nemen. Voor de turnselectie was dit de laatste wedstrijd en iedereen kan terug kijken op een succesvol seizoen.
Achttien sporters van de Acrogym groep waren afgereisd naar het verre Beverwijk om daar deel te nemen aan een demowedstrijd. Met de 'Raveleijn-demo' welke zij ook tijdens het RGV Gala in november hebben laten zien, deden zij ook aan deze wedstrijd mee. Aangezien ze als tweede moesten was het nog even wachten op de uitslag. Tussen de demo's door waren er nog wedstrijdoefeningen te zien en ook van RGV Ruurlo mochten Lauren Stegeman, Floor Hesselink en Nine Kok hun oefening laten zien. Het afgelopen seizoen werd abrupt afgesloten vanwege een blessure, maar de meiden straalden op de vloer alsof ze nooit weg geweest waren. RGV Ruurlo ging natuurlijk stiekem voor een podiumplek.
Gelukkig mochten ze er een mee naar huis nemen, want RGV Ruurlo werd derde.