Eind deze week nemen werknemers van Bronkhorst High Tech hun intrek in de voormalige Sint Willibrordusschool.
Eind deze week nemen werknemers van Bronkhorst High Tech hun intrek in de voormalige Sint Willibrordusschool.

Bedrijf gaat Technology Centre verbouwen

Bronkhorst High-Tech tijdelijk in Willibrordusschool

Ruurlo - Bronkhorst High-Tech B.V. gaat de Willibrordusschool aan de Stationsstraat gebruiken. Het bedrijf huurt het pand voor de rest van het jaar 2015 van de gemeente Berkelland.

Bronkhorst High-Tech gaat haar Technology Centre verbouwen en daarvoor moet een gedeelte van het bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat worden ontruimd. De verbouwing gaat plaatsvinden tussen juli en december 2015.
Gedurende deze periode gaat het bedrijf gebruik maken van de Willibrordusschool. Het betreft uitsluitend kantooractiviteiten. De afgelopen weken hebben al diverse werkzaamheden plaatsgevonden om de Willibrordusschool gereed te maken en op 25 juni zal Bronkhorst High-Tech haar intrek nemen.
Het komende halfjaar zullen meer verbouwingen plaatsvinden aan de gebouwen van Bronkhorst High-Tech. Tevens zal het gehele bedrijfsterrein opnieuw worden ingericht waaronder een nieuwe bezoekersparkeerplaats, een nieuwe personeelsparkeerplaats en verlichting. Het gehele terrein zal verder worden beplant, zodat een groene leefomgeving wordt gecreëerd voor medewerkers en aanwonenden.

Bij Bronkhorst High-Tech in Ruurlo werken ongeveer driehonderd medewerkers en worden instrumenten voor het meten en regelen van gas- en vloeistofdoorstroming geproduceerd.
Wereldwijd heeft het bedrijf ongeveer 425 medewerkers en heeft het elf eigen verkoopkantoren in het buitenland (Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Japan, Taiwan, China, Hong Kong en Zuid Korea) en ongeveer dertig distributeurs. Het bedrijf heeft in Ruurlo een grote vestiging in de nabije omgeving van de Willibrordusschool en heeft de buurtbewoners inmiddels geïnformeerd over de plannen.


Muziek vormt hoofdmoot van (H)eerlijk Ruurlo

Ruurlo - Heupwiegend zitten Stijn (7) en Maud (2) van Veenhuizen mee te deinen op de muziekklanken van Sophia's Lust. Het jonge Ruurlose tweetal staat op gepaste afstand voor Groot Jebbink Bloemen met hun moeder Ilona Bosman naar de muzikanten te luisteren. Inmiddels brengt Marco Groot Jebbink een deel van zijn bloemenhandel dat buiten op de stoep staat naar binnen. (H)eerlijk Ruurlo loopt om kwart over vijf op zijn eind. Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust speelt mede door de 'uitloop' van het podiumprogramma op de 'bühne' bij De Tapperij nog voor een handvol toehoorders op het Julianaplein. De meligheid onder de muzikanten en slagwerkleden neemt dan ook met de minuut toe.

(H)eerlijk Ruurlo beleefde zaterdag 20 juni zijn derde editie. De organisatie had grotendeels voortborduurt op de twee voorgaande edities. Vond vorig jaar (H)eerlijk Ruurlo nog op de eerste zondag van juli plaats, dit jaar had de organisatie onder aanvoering van Sven Bonsel voor de zaterdagmiddag gekozen.
En dat pakte goed uit. Er heerste een gezellige sfeer in het dorp en de weergoden waren de organisatoren goed gezind. Amper 24 uur later kwam de regen namelijk met bakken uit de hemel. Muziek vormde de hoofdmoot van het festijn in de centrum van het dorp. Een van de 'toppers' was Miss Es en The Big Boys. Vincent Markus (contrabas, zang, mondharmonica), Tomas Harkink (gitaar, zang, koffer en wasbord) en Esther Smeets (gitaar, zang, ukelele en melodica) zorgden voor een fijn verrassend muzikaal programma dat grotendeels uit 'Country Billy' muziek bestond. Het publiek liet zich verrassen door het Ruurlose/Barchemse trio.
Ook de twee demonstraties van het authentieke Zeeuwse ringrijden onder aanvoering van Ruurloër Rob Teunissen had over belangstelling niet te klagen, evenals de schermdemonstraties van enkele leden van het Nederlandse Nationale Team.
De belangstelling voor de deelnemende gezelligheidskoren was niet altijd even groot. Zo traden onder meer Schouder aan Schouder, het Lochems Surprise Koor, Efkes Anders, Leedvermaak en Hollands Glorie op. Ook verzorgden kinderen van Aerobic Dance Center, Total Fit en gymnastiekvereniging RGV Ruurlo dansdemonstraties. En daar beleefden de kinderen zichtbaar veel plezier aan.

Schermdemonstratie van leden van het Nationaal Schermteam.