Korfbal was een van de teamsporten die klassikaal werden geoefend.
Korfbal was een van de teamsporten die klassikaal werden geoefend.

Schoolsportdag

Lekker sporten tijdens schooltijd

Ruurlo - De negende Schoolsportdag voor de vier Ruurlose basisscholen, georganiseerd door de Schoolsportcommissie Ruurlo, was vrijdag 19 juni een succes ondanks een paar regenbuien. De 361 leerlingen van de groepen vijf tot en met acht van de basisscholen WonderWijs, Kerst Zwartsochool, Willibrordusschool en De Driesprong kregen weer een flink sportprogramma voor hun kiezen.

Wat te denken van tennissen, handbal, zwemmen, waterpolo, klootschieten, badmintonnen, handboogschieten, fitness, dans, voetballen en scouting op de verenigingsaccommodaties en trefballen, korfballen en slagballen op de velden van sportpark 't Rikkelder.

361 leerlingen aan het sporten tijdens de schoolsportdag

Door de vrijwillige medewerking van bijna alle sportverenigingen draait de schoolsportcommissie Ruurlo elk jaar weer een prachtige sportdag in elkaar.

Deelnemende verenigingen
Met dank aan Badmintonclub Ruurlo, Zwem- en polovereniging Schuurman BZC, Tennisvereniging Ruurlo, Ruurlose Gymnastiek Vereniging, Handbalvereniging Blauw Wit, Handboogschietvereniging De Gouden Treffer, Klootschietvereniging 't Broek, Voetbalvereniging Ruurlo, Fitness- en Gezondheidscentrum Total Fit en Scouting Ruurlo. Al deze verenigingen staan open voor nieuwe leden, maak daar gebruik van.

Voor de klootschietwedstrijden op de Nieuwe Weg had de gemeente Berkelland op verzoek van klootschietvereniging 't Broek speciaal de bermen gemaaid.

Op deze manier konden de kinderen onder meer onder leiding van de kersverse nationale jeugd kampioen Suzan Zieverink de klootschietsport beoefenen. De foto's van de sportdag staan op de website.


www.sportfederatieberkelland.nl