Braderieprogramma 2015: veel variatie en aandacht voor lokale initiatieven

Ruurlo - De zomervakantie nadert met rasse schreden en dus zijn de Achterhookse Folkloredansers al druk bezig met de voorbereiding van de traditionele braderie tijdens de Pompdagen op woensdag 12 augustus. Het podiumprogramma is bijna rond en er is weer een zeer gevarieerd aanbod aan kramen waar voor iedereen wel iets van zijn of haar gading zal zijn te vinden.

Dit jaar zijn er twee folkloristische dansgroepen uitgenodigd die zowel 's middags als aan het begin van de avond zijn te bewonderen op het Kerkplein Helemaal vanuit Beieren komt de Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth. Deze vereniging, die al sinds 1920 bestaat, zal Ruurlo kennis laten maken met de traditionele kleding, de dansen en de muziek uit het uiterste zuiden van Duitsland.
Een mooie afwisseling daarmee biedt de groep Paloina uit Amsterdam. Een groep jonge frisse dansers die Nederlandse folklore op een eigentijdse wijze ten tonele brengt. Bovendien is te bewonderen hoe kleurrijk de Nederlandse klederdracht is. Paloina laat daarmee zien dat onze nationale folklore ook voor deze generatie waarde heeft. Verder is er plaats voor eigentijdse dansshows van Gerlande's Dansstudio uitgevoerd door Ruurlose jongeren en de Achterhookse Folklore­dansers zullen zelf ook optreden.
Tussen de dansen door zijn alpenhoorns te beluisteren, die worden bespeeld door het trio Vjenne Ruf. 's Avonds vanaf acht uur is uiteraard de Edelweisskapelle weer van de partij, afgewisseld door de groep Half Gas. De Braderiemarkt is open van 14.00 tot 21.00 uur en heeft weer oude ambachten, een grote variatie aan aantrekkelijke producten en veel lekkernijen te bieden. De Ruurlose muziekkapel De Schaddenstekkers zullen weer als vanouds langs de marktkramen 'dweilen'. En niet te vergeten: de traditionele Oldtimersshow: op de parkeerplaats achter De Luifel.


achterhooksefolkloredansers.nl