De deelnemers aan de zwemvierdaagse lieten zich niet afschrikken.
De deelnemers aan de zwemvierdaagse lieten zich niet afschrikken.

Tegen de honderdvijftig deelnemers meldden zich op maandagavond

Zwemvierdaagse in de regen van start

Ruurlo – Het weer werkte maandagavond 22 juni niet echt mee. Een deel van zwemmers aan de jaarlijkse zwemvierdaagse van zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC ging namelijk in de regen van start. Maar daar maalde niemand om. Ondanks de regen gingen toch nog tegen de 150 deelnemers van start. De afstanden die dagelijks gezwommen moeten worden zijn voor kinderen tot twaalf jaar driehonderd meter en voor de wat oudere jeugd en volwassenen 450 meter om voor een herinnering in aanmerking te komen.

Dat is voor iedereen met enige conditie heel goed te doen. Het evenement zal vrijdagavond op een gezellige wijze worden afgesloten met onder meer in het ondiepe bad een clinic waterpolo. Nadat de laatste zwemmers uit het grote bassin zijn vindt er een wedstrijddemonstratie waterpolo plaats. Op de slotavond zullen tevens een aantal 'topkoks' van Schuurman BZC weer hun uiterste best doen om voor iedereen die zijn medaille heeft gehaald een lekkere pannenkoek te bakken.
Tijdens de zwemvierdaagse houdt de Ruurlose Sharon Eggink een inzamelingsactie voor het kinderhuis Sanatan Dharm. Voor haar stage in het buitenland koos de Ruurlose ervoor om in Suriname (Paramaribo) in een Hindoestaans kinderhuis te gaan werken samen met haar klasgenote Samantha uit Wijchen. Zij willen op een speelse manier de kinderen hun plezier weer terug geven en de ontwikkeling stimuleren. In het kinderhuis Sanatan Dharm wonen ongeveer 75 kinderen in de leeftijd van drie tot twintig jaar. De kinderen worden begeleid en opgevoed door weesmoeders. Deze vrouwen zijn moeders die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen of willen wonen. In ruil voor hun hulp biedt het kinderhuis ze onderdak. De kinderen en moeders komen grotendeels uit gebroken gezinnen. De man is bijvoorbeeld alcohol of drugsverslaafd en daarom is er geen geld meer om voor de kinderen te zorgen. Alle kinderen kennen armoede en er zijn kinderen bij die lichamelijk mishandeld zijn of seksueel misbruikt of die om andere redenen niet meer thuis kunnen wonen. Zowel de kinderen als de moeders kampen met een trauma. Het doel van het kinderhuis is de kinderen en de moeders een veilige plek te bieden en voor een goede toekomst te zorgen voor de kinderen. Om hieraan hun steentje bij te dragen hebben Sharon Eggink en Samantha een Facebook actie opgezet om geld in te zamelen. Met dit geld willen ze meer spelmateriaal aanschaffen voor onder andere de speeltuin of de speelzolder die special is ingericht. Sharon Eggink is een aantal jaren werkzaam geweest op zwembad De Meene en daarom heeft haar moeder Diana Schuurman BZC gevraagd of zij geld in mag zamelen tijdens de zwemvierdaagse.
Wilt u geld doneren en een lach op het gezicht van de kinderen toveren? Dat kan op een van avonden van de zwemvierdaagse of kijk op Facebook https://www.facebook.com/helphet kinderhuis of stuur een mail naar sharon.eggink@hotmail.nl.