Op de foto: Individueel - Links: Yasmin Fisser (2e) Synchroon - Rechts: Yasmin Fisser & Marieke Winters (1e) / Esmée Wolters & Michelle van der Horst (3e).
Op de foto: Individueel - Links: Yasmin Fisser (2e) Synchroon - Rechts: Yasmin Fisser & Marieke Winters (1e) / Esmée Wolters & Michelle van der Horst (3e). Foto: Jan Hendriksen

Goud, zilver en brons voor RGV op NK Trampoline Springen

Ruurlo – De allerlaatste wedstrijd voor de turnsters van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV Ruurlo is dit seizoen uitermate succesvol verlopen. Op het NK Trampoline Springen in het Rotterdamse sportpaleis behaalden de trampoline sprin(g)sters afgelopen weekeinde namelijk een gouden (Yasmin Fisser en Marieke Winters), zilveren (Yasmin Fisser) en een bronzen (Esmée Wolters en Michelle van der Horst) medaille. Voor het NK hadden zich twintig RGV spring(st)ers geplaatst in het B t/m E- niveau. Op zaterdag kwamen er vijf synchroon en acht individuele spring(st)ers in actie en op zondag waren dat drie synchroon paren en twee individuele springsters.

De vijf synchroon paren van de zaterdag mochten in de ochtendwedstrijd hun oefeningen laten zien aan de jury. Lisanne Klein Brinke en Lianne Wolters (C-Senior) behaalde helaas niet de finale en werden zevende op dit NK. Pien Meulenveld en Yoni Wolters (C-Senior) daarentegen wel. Zij gingen als derde de finale in maar moesten tijdens de finale en plekje inleveren en eindigden als vierde. Voor Liz Mombarg en Anne de Vrught (D-Junior) was er na een finaleplek een mooie vijfde plaats op dit NK. Merle Stegers en Milou Stegers (D-Jeugd) sprongen zichzelf de finale in en eindigde op een zevende plek. Voor Linn te Veldhuis en Mady Brundel (E-Instap) was het hun eerste NK, maar helaas hebben de meiden de finale niet bereikt. Ze zijn zeker een ervaring rijker en nemen dit mee voor het volgende seizoen. Zondag namen er drie C-Junior teams deel aan het synchroonspringen. Juliët Nieuwenhuis en Lotte de Vrught sprongen een goede verplichte oefening maar hebben dit helaas niet om weten te zetten in een finale plaats. Esmée Wolters en Michelle van der Horst behaalde, samen met Yasmin Fisser en Marieke Winters de finale ronde als derde en vierde door netjes en synchroon te springen. Dat in de finale alles kan gebeuren bleek tijdens deze wedstrijd. Esmée en Michelle konden hun vorm vasthouden en gingen er met het brons vandoor en Yasmin en Marieke verraste iedereen door met een zeer synchroon gesprongen nette oefening Nederlands Kampioen in het C Junior niveau geworden. Naast de synchroonwedstrijd werd er ook een individuele wedstrijd gesprongen. Lianne Wolters (C-Senior), Tara Buitenhuis (D-Pupillen), Liz Mombarg (D-Junior) en Linn te Veldhuis (E-Instap) eindigde met twee goede sprongen helaas niet in de finale ronde. Lisanne Klein Brinke en Pien Meulenveld (C-Senior) mochten in de finale nog een keer hun keuze oefening laten zien en werden hier uiteindelijk zevende en achtste. Wout Krabbenborg (D-Jeugd en de enige jongen in de trampolinedelegatie van RGV Ruurlo) liet drie mooie oefeningen zien en behaalde een mooie zesde plaats in de finale. Sterre Leussink (D-Junior) eindigde na een spannende finale ronde op een achtste plek. Zondag mochten Felicity Buffart (B-Junior) en Yasmin Fisser (C-Junior) deelnemen. Felicity mocht na een mooie voorronde ook de finale springen en werd hier zevende van Nederland. Yasmin Fisser sprong zichzelf tijdens de voorrondes naar een tweede plaats en kon deze vorm vasthouden. Ze behaalde, naast het goud tijdens de synchroonwedstrijd ook het zilver bij de individuele wedstrijd op het NK in Ahoy.