Wilma Oplaat onthulde het naambord 'Vitaliteitscentrum'.
Wilma Oplaat onthulde het naambord 'Vitaliteitscentrum'.

Opening Vitaliteitscentrum en Naober

"Beter een goede 'naober' dan verre vriend"

Ruurlo – "Beter een goede 'naober' dan een verre vriend." Met deze toepasselijke woorden van hoofdredacteur Arie Ribbers van plattelandsmagazine Naober namen zowel Vitaliteitscentrum Ruurlo als Naober hun nieuwe, naast elkaar gelegen onderkomens in het voormalige Rabobank gebouw aan de Dorpsstraat zaterdag 20 juni officieel in gebruik. Dat deed Ribbers op de klassieke manier door een fles champagne tegen de muur te laten knallen net naast de 'flappentap' waar menig Ruurloër zijn geldbiljetten pint.

Naober is sinds begin dit jaar aan de Dorpsstraat gevestigd. Alleen het moment van de officiële opening ontbrak nog. Dat gebeurde zaterdag onder toeziend oog van de vaste en freelance medewerkers van het magazine. Tegelijkertijd werd ook het Vitaliteitscentrum geopend dat als directe 'Naober' in dezelfde voormalige Rabobank is gevestigd.
Ribbers refereerde aan het feit dat 'buurt maken' een belangrijk onderdeel is van het naoberschap. En hij sprak de wens uit dat beide bedrijven nog wat extra reuring gaan brengen in Reurle. Bij het gebruikelijke hapje en drankje waren, zoals de traditie betaamt, ook de Naobers uit Ruurlo uitgenodigd. En die lieten zich niet onbetuigd. Het evenement (H)eerlijk Ruurlo dat zaterdagmiddag werd gehouden, zorgde daarbij voor een extra feestelijke stemming in Ruurlo. De Naober-ambassadrices, ook aanwezig op vele regionale events, deden dan ook goede zaken.
Vitaliteitscentrum Ruurlo werd ook begin dit jaar in gebruik genomen. Initiatiefneemster van het centrum is fysiotherapeute Wilma Oplaat uit Barchem. Het was altijd een wens van haar om een centrum samen te stellen met meerdere disciplines zodat men elkaar kan versterken.
Vitaliteitscentrum Ruurlo beschikt over vier behandelkamers en een oefenruimte. Naast Fysiotherapie Oplaat zijn in het centrum diëtiste Anne Klein Nijenhuis, hypnotherapeut Eline Kempers, letselschade en mediation Gemma Kalmeijer, huid- en oedeemtherapeut Leonie Rappard, podotherapeut Gijs Broekhuis en logopediste Karianne van Kooten met een eigen praktijk actief. Vanaf september maakt ook Ellen van Lint van Yoga Ruurlo gebruik van het Vitaliteitscentrum. Op de donderdagochtend is het dan mogelijk om yogalessen te volgen. Tijdens de open dag kon men ook bij het Vitaliteitscentrum vrijblijvend een kijkje nemen. En daar werd gretig gebruik van gemaakt door het publiek.