De kinderen vermaakten zich opperbest op diverse speelkussens.
De kinderen vermaakten zich opperbest op diverse speelkussens.

Juniorkamer de Berkellanden

organiseert FunCare4kidsdag

Ruurlo - Op het terrein 't Windmöllenveld van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo aan de Rommelderdijk kwamen zaterdag 20 juni 48 kinderen bijeen voor een Funcare4kidsdag. FunCare4kids is een stichting die zich tot doel stelt om het welzijn te bevorderen van kinderen in de leeftijdscategorie van zes tot zestien jaar die opgroeien in een moeilijke thuissituatie waar één of meer gezinsleden een handicap heeft, aan een chronische ziekte lijdt of daaraan is overleden.

Voor één dag wil FunCare4Kids deze kinderen in het middelpunt van de belangstelling plaatsen en een leuke dag bezorgen. Een dag waar ze zelf actief zijn en waar ze plezier hebben.
Ze willen de kinderen laten merken, dat zij niet de enige zijn in een dergelijke situatie, maar dat vele andere kinderen thuis dezelfde dingen meemaken. Op initiatief van Juniorkamer de Berkellanden is deze dag tot stand gekomen.
De Juniorkamer zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Nadat de afgelopen jaren de ouderen van Borculo en Ruurlo een gezellige dag aangeboden hebben gekregen, waren dit jaar de jongeren tussen negen en zestien jaar aan de beurt. De kinderen zijn benaderd via Funcare4kids, de organisatie van de dag is verzorgd door de Juniorkamer. Diverse stormbanen en spellen zijn door zo'n 25 vrijwilligers klaargezet om de jongeren een gave en onvergetelijke dag te bezorgen.
Ze kregen hierbij hulp van oud-leden van de juniorkamer en leden van serviceclub de Ronde Tafel uit Lochem die onder andere de lunch heeft verzorgd. Om 10.00 uur kwamen de jongeren nog wat afwachtend aan. Een kwartier later gaf burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland het startsein voor de activiteiten en direct werden de eerste contacten gelegd.
Na een hele dag rennen, springen, glijden en dansen op de muziek van en DJ was het tijd voor snacks uit de snackwagen. Deze werden onder luid gejoel in ontvangst genomen.
Moe maar voldaan zaten de jongeren aan hun patatje toen ze om 16.00 uur weren opgehaald. "Heb je het leuk gehad?", werd er gevraagd. "Ja, héél, ik was vandaag de hele dag met...", klonk het enthousiast.